Stier: Je li Ivan Pavao II. blaženim proglasio ratnog zločinca? Hoće li Dačić reći da je sveti Ivan Pavao II. fašist?

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, osvrćući se u središnjem Dnevniku HRT-a na nove izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, kazao je kazao je da je kardinala Alojzija Stepinca 1998. godine u Mariji Bistrici Ivan Pavao II. proglasio blaženim.

Što će sada Dačić reći? Je li Ivan Pavao II. blaženim proglasio ratnog zločinca? Hoće li Dačić reći da je sveti Ivan Pavao II. fašist, upitao je Stier. Tu je posrijedi nešto drugo. Dačića ne zanimaju činjenice. On želi nametnuti, po onom starom komunističkom šablonu, ideju da su svi Hrvati genocidni. To smo već vidjeli. No moja poruka hrvatskim građanima je da moraju biti mirni. Imamo hrvatsku državu, imamo hrvatsku vladu i nećemo pasti na te provokacije. Dačić je tražio bilateralni susret već ovoga vikenda i naravno da sam odbio, rekao je Stier.

Mi trebamo imati dijalog s Beogradom i imamo kanal za dijalog, ali je očito da Dačić nije taj kanal za dijalog, dodao je.

Naša inicijativa Jadranska trilaterala, to smo jasno naznačili, nije usmjerena protiv bilo koga nego za jačanje suradnje između Hrvatske, Crne Gore i Albanije, rekao je između ostalog Stier.

Facebook Komentari