Glavaševiću, stručnjaku za branitelje, se prividile beretke s oznakama SS-a i povezao ih sa suzavcem na LGBT tulumu – a to su bile HV oznake

SDP je danas održao konferenciju za medije povodom napada na LGBT party u subotu navečer, kada je u prostorije kluba bačen suzavac, a govorio je Bojan Glavašević i poručio da stranka najoštrije osuđuje napad.

“Politička snaga se ne pokazuje retoričkim bravurama i šetanjem po sabornici, nego u nedvosmislenoj, snažnoj zaštiti onih kojima je potrebna”, kazao je Glavašević o Plenkoviću te postavio mu pitanje:

“Želi li graditi i voditi Hrvatsku gdje su beretke s oznakama SS-a, homofobija, mizoginija i rasizam prihvatljivi, a napadi na mladost i LGBT-osobe normalni i prolaze bez kazne? Ili želi Hrvatsku europskih vrijednosti”, kazao je.

Budući da je saborski zastupnik Željko Glasnović u subotu, kada se dogodio ovaj napad, na prosvjedu potpore uvođenju vojnog roka prozvao protivnike vojnog roka i kazao za njih da su biološki izrodi, peta kolona i trojanski konj, Glavašević je zamoljen da komentira uklapa li se takva retorika u ove događaje.

“Iako ne treba prejudicirati rezultate istrage (oko toga radi li se o zločinu iz mržnje), možemo postaviti legitimno pitanje, s dovoljno osnovane sumnje, je li slučajnost da se napad dogodio u manje od 24 sata od pojave beretki s oznakama SS-a i izjave Željka Glasnovića, u kojima on optužuje i govori o estrogenu u vodi? Izjava mu je prepuna mržnje i mizoginije. Smatramo da to nije slučajno i da postoji kontinuitet njegovih poziva na mržnju”, kazao je Glavašević, nazivajući njegove izjave i njegovih nekih kolega dijelom problema.

No, Glavašević je zapravo na beretki vidio oznaku splitskih snajperista HV-a, čudno da je nije prepoznao s obzirom na dugogodišnji rad s braniteljima.

POSTER ZNAKOVLJE HV 40X28

Facebook Komentari