Svjetski dan bolesnika: Damir Jelić u posjeti Specijalne bolnice Duga Resa

Piše: Dražen Prša

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika koji se proglasom Pape Ivana Pavla II iz 1992. godine obilježava 11. veljače, Damir Jelić HDZ-ov kandidat za župana Karlovačke županije i kandidatkinje za zamjenice župana Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar posjetili su Specijalnu bolnicu za produženo liječenje Duga Resa.

Tom prigodom Damir Jelić zahvalio je svima koji su svoj rad posvetili skrbi o bolesnima, prvenstveno zdravstvenim i socijalnim djelatnicima, ali i volonterima te vjerskim djelatnicima koji su svoj životni poziv i slobodno vrijeme posvetili potrebama bolesnih.

Svima suočenim s bolešću poželjeli su puno snage i brzo ozdravljenje, a zaposlenima puno strpljenja i pažnje u brizi oko bolesnika.

damir jelić9

Ravnateljica Specijalne bolnice za produženo liječenje Višnja Mihalić Mikuljan naglasila je kako na godišnjoj bazi kroz ovu bolnicu prođe oko 10.000 pacijenata, dok ih se oko 2.400 liječi stacionarno.

Svi sudionici zdravstvenog sustava svakodnevno ulažu velike napore kako bi se osigurali optimalni uvjeti pacijenata za vrijeme boravka u bolnici.

Cilj obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.
damir jelić6

Facebook Komentari