VIDEO Sabor o skidanju imuniteta Sauchi: Culej Pernaru – Vi ste kukavičje jaje, Pernar – Saucha je premalo ukrao

Sabor o skidanju imuniteta Milanovićevom šefu kabineta Tomislavu Sauchi i povjerenju ministru Pavi Barišiću.

Određena je stanka do 12 sati kad je zakazano glasanje.

Milanka Opačić (SDP) je kazala kako zastupnici na svojim Facebook profilima ne bi trebali objavljivati fotografije djece.

Sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu zakona o potvrđivanju fakultativnog protokola uz konvenciju o pravima djeteta o postupku povodom pritužbi.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner je rekao kako će se o imunitetu Tomislava Sauche glasati iza 12 sati

“Mi danas u HDZ- u ne trebamo zakucavati jer ste se vi gospodo iz SDP-a zakucali sami”, kazao je Josip Borić (HDZ)

Ivan Pernar (Živi zid) rekao je kako je pozicija predstojnika Milanovićeg ureda bila spektakularna.
“On je bio na visokoj poziciji. Ipak, iznos za koji ga se tereti nije spektakularan”, kazao je Pernar.

“Ne trebamo likovati kao što to rade kolege i s lijeve i desne strane. Kriminal je kriminal”, kazao je Miro Bulj (Most)

“Maras se jučer razgoropadio,a danas je skroman i ponizan”, kazao je Blaženko Boban (HDZ)

“SDP je jasno rekao da nam je u interesu da se slučaj što prije raščisti. Nismo za to da se vi tu postavljate kako da svi znate sve o tom slučaju. Dopustite čovjeku da se obrani. Dosta vas je danas govorilo da mu vjerujete da je nevin. Tu lešinarite i pokušavate reći nešto o nečemu što ne znate”, kazao je Gordan Maras (SDP).

Branimir Bunjac (Živi zid) kazao je da se trebaju raščistiti i pitanje dnevnica guvernera HNB-a

Stevo Culej kazao je da su hrvatski branitelji kopali po ranama da bi ostvarili hrvatski san.

“Kaznili su sami sebe. Vukli su nas po blatu od Savske do Markova trga. Što ste radili s nama svih ovih godina?Koliko ima branitelja, dignite svoj glas. Malo vas se bori za interese branitelja. Piljite u svoje mobitele”, kazao je Culej.

“Mali Glavaševiću, ne udaraj dok ja pričam”, poručio je Culej Glavaševiću kojeg je očito uznemirilo Culejev govor.

“Želim da se napokon krene govoriti o imenima i prezimenima. Ajmo raščistiti tko je i za koga radio”, kazao je Tomislav Klarić (HDZ)

“Nikakvi SDP-ovi spinovi kao lažne optužbe neće moći sakriti sramotu koja se dogodila u samo vrhu Kukuriku koalicije”, kazao je Petar Škorić (HDZ)

Pernar je ponovio kako se krupne ribe štiti, a male trpa u zatvor

“Povjerenje građana u pravosuđe neće porasti zato što je Saucha u zatvoru.Poraslo bi da se osudi Sanaderu Cvitan mi je rekao da Sanader nikada neće biti osuđen. Šaljemo poruku da je Saucha premalo ukrao jer inače ne bi završio u zatvoru”, kazao je Pernar.

“Svrbi vas HDZ, a nikoga drugog ne spominjete, što je s vašim žutim kovertama. Ne morate biti svakom loncu poklopac. Zastupnička kartica ne daje nam pravo da kršimo zakon”, kazao je Damir Felak (HDZ) i dodao da se Pernar ponaša kao odvjetnik SDP-a

“Mislim da sad četnici nemaju veze s ovom raspravom. Nitko ne spori da krivce treba kazniti, ali nalazimo se u paradoksalnoj situaciji. Velike ribe se štiti. Nekima je kazna guljenje krumpira poput Čobankovića, a neke se šalje u zatvor zbog puno manjih iznosa”,kazao je Pernar.

Za repliku se javio Miro Bulj (Most)

“Saborski zastupnici nisu bogovi. Vi ste molili da vam se ne skine imunitet. Trebalo bi proširiti hrvatske zatvore. Ljudi u zatvoru završavaju zbog fete pršuta, a oni koji su ukrali milijarde šetaju slobodno. Vi ste bili u Beogradu i šurovali sa četničkom stranku”, kazao je Bulj Pernaru.

Pernar mu je odgovorio kako je glasao protiv oduzimanja Culejovog imuniteta.

Za raspravu se javio Stevo Culej

“Kolega Pernar, čije ste vi kukavičje jaje u Saboru. Idi u dječji vrtić, možda tamo nađeš nekog tko te razumije. Iz koje si ti priče izašao?”, kazao je Culej.
“Zar postoji veliki ili mali zločin, na koji se način može uništiti čovjeka”?, kazao je Culej.
“Jučer se vrijeđalo Barišića, a danas tražite milost. Za vas smo vi lopovi i fašisti da bi se postignuo efekt za djecu na galeriji. Svi glasaju za oduzimanje imuniteta osim vas. Zašto vi baš ne?”, kazao je Culej

“Nema potrebe za određivanjem istražnog zatvora jer su svi savjetnici već ispitani. Saucha više ne radi u Vladi i nema moć da opet piše dnevnice. Stvari su već istražene. Mislim da je mjera istražnog zatvora za njega u suštini pogrešna jer je svatko nedužan dok se ne dokaže suprotno. Odlaskom u zatvor njega se unaprijed osudilo. Zo je staljinistički proces, ali ovaj put ne u režiji partije. Mislim da je cilj skrenuti pozornost s rasprave o ministru Barišiću. Predlažem zastupnicima da ne daju suglasnost. Ako mi sad glasamo, velika je vjerojatnost da policija čeka pred njegovim stanom. Znate vi što znači, otići u zatvor kako se obavlja pretraga u Remetincu. Mislim da Saucha nije opasna osoba”, kazao je Pernar.

Zastupnicima se obratio Ivan Pernar (Živi zid)

“Jučer su se otkrili šokantni podaci da je iz Vlade iscurilo pola milijuna kuna. Radi se o velikom iznosu za građane, ali za državu i strane banke to je mali novac. Postoje slučajevi golemih izvlačena novca iz državnih podzeća za što nitko nije odgovarao. Postojali su crni fondovi gdje su članovi HDZ-a potpisivali da su uzimali novac iz njih, a nitko nije odgovarao za to. Sada nam se Saucha prikazuje kao neki kapitalac i stvara se privid da DORH funkcionira. Mislim da je ovaj proces besmislen sve dok se puno ozbiljniji procesi poput suđenja Vidoševiću i Sanaderu ne dovrši. Za njih u DORH-u očito nema volje, a za puno manji iznos se pronašlo vremena. Za našeg kolegu se traži pritvor što znači da nakon što glasamo učenici na galeriji mogu svjedočiti da policija uđe u saborske klupe i izvede čovjeka van”, kazao je Pernar.

Za pojedinačnu raspravu prijavio se Željko Glasnović, no nije ga bilo u sabornici.

Sjednica je nastavljena izvješćem MIP-a o zahtjevu DORH-a za ukidanjem imuniteta Tomislavu Sauchi.

“DORH nam je izdao zahtjev za lišavanjem slobode protiv Tomislava Sauche zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i krivotvorenja službene isprave. MIP većinom glasova predlaže Saboru da se odobri zahtjev DORH-a za ukidanjem imuniteta”, kazao je predsjednik MIP-a Žarko Tušak.

“Većinom glasova MIP predlaže odobrenje zahtjeva za pokretanjem kaznenog postupka”, kazao je Tušak.

Facebook Komentari