Je li to zadnji čavao u lijesu Agrokora: Rusi više neće davati kredite, mora se vratiti novac, kaže veleposlanik Azimov

Ad

Veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, Anvar Azimov, na konferenciji za novinare u petak u Zagrebu izjavio je da Rusija više ne planira kreditirati Agrokor.

“Mi smo puno puta davali kredit Agrokoru, jer smo htjeli stabilizirati tvrtku. Više nećemo davati kredite. Nadam se da će Agrokor vratiti sve svoje obveze i kredite. Sberbank kreditira različite gospodarske subjekte. Ako će se Agrokor ponovno obratiti, dakako da ćemo razmotriti to pitanje, ali isključivo u svjetlu svih financijskih poteškoća u kojima se nalaze”, rekao je Anzimov, na konferenciji za novinare u povodu Dana ruske diplomacije.

“Ako Agrokor ne vrati novac, morat će to rješavati sa Sberbankom. No, Rusija ne pretendira ni na jedan dio Agrokora”, rekao je Azimov.

Ruski je veleposlanik rekao da ne poznaje predsjednika Agrokora. “Agrokor mora vratiti novac, ne mogu reći da Agrokor aktivno surađuje, ne poznajem čak ni predsjednika Agrokora, on očito smatra da je suvišno da se upozna sa mnom, sukladno tome bit će i posljedica”, rekao je veleposlanik.

“Nama je u interesu pomagati tvrtkama koje žele aktivno surađivati s Rusijom. Postoji oko deset kompanija koje još surađuju s Ruskom Federacijom. One isporučuju robu u iznosu od 300 milijuna eura, a prije sankcija je ta brojka iznosila oko 600 milijuna. Agrokor ne ulazi u tih deset kompanija”, rekao je.

Otkrio je koga je spreman podupirati. “Ja sam spreman aktivno podupirati kozmetičke tvrtke, Podravku, Adriaplastiku i brodograditeljske firme. Bez obzira na sankcije mi smo nastavili poslovati s brodograditeljskim kompanijama. Prošle se godine radilo o suradnji od 100 milijuna dolara. Nastavit ćemo suradnju s hrvatskim brodograditeljskim kompanijama, jer su one iznimno kvalitetne”, rekao je Azimov.

Strani analitičari pišu o tempiranoj bombi: Kolaps Agrokorovih dionica, spalio je mnoge mostove s bankama

Laušić: Sberbank drži 90 posto Agrokora, ako ne otplati dugove – milijardu eura, kompanija ide ruskom kreditoru

Agrokor je upao u majmunsku klopku: majmun uvuče ruku u klopku, uzme bananu, ali ne može izvaditi ruku

Facebook Komentari