Hrvatska hrana: tri milijuna kn za novi restoran s hranom lokalnih proizvođača kod Starog Grabovca

Piše: Dražen Prša

Odmorište, restoran s hranom koju proizvode poljoprivrednici s područja Sisačko-moslavačke županije, “hrvatski otočni proizvodi” i hrana s hrvatskih farmi, sve to će se uskoro naći u objektu “Jug” na autocesti A3 ispod Starog Grabovca nakon uređenja.

Zajednica poljoprivrednih proizvođača Sisačko-moslavačke županije i Županijska razvojna agencija SiMoRa prošli su na natječaju za najam objekta s kojim bi trebali nakon uređenja i stavljanja u funkciju upravljati nešto više od 20 godina.

Kako je prilikom obilaska “Juga” rekao Mario Čelan, direktor županijske Razvojne agencije, to će podrazumijevati uređenje cijelog prostora i okoliša. Objekt koji je devastiran tijekom rata samo je djelomično uređen, a prioritet za daljnje faze uređenja imat će obrtnici koji se prijave na natječaje s područja županije.

Prema troškovniku za to će trebati oko 3 milijuna kuna, na koje se računa iz raznih fondova i sredstava županije.
Prema Poslovnom planu uložena sredstva bi se vratila nakon tri godine poslovanja, rekao je ovom prigodom Čelan te dodao kako je cijeli projekt zamišljen prema uzoru na slične restorane s trgovinama poljoprivrednih proizvoda viđenim u nekim europskim zemljama.

U cjelovitoj ponudi “Juga” nakon otvorenja bila bi zaposlena 31 osoba, a početak poslovanja predviđa se za proljeće naredne godine.

Značajno mjesto u ponudi zauzimat će i poljoprivredni artikli koji se već mogu pronaći na policama trgovina “Pun ceker“. Do sada je otvoreno četiri takove trgovine – u Sisku, Kutini, Popovači, na autocesti kod odmorišta “Stari hrastovi” te u Novskoj na Gradskoj tržnici.

Riječ je o 750 raznih proizvoda, poljoprivrednika i OPG-a sa Sisačko-moslavačke županije.

Share This Article