Grmoja o Sauchi: Zasigurno postoji politička, zapovjedna odgovornost Zorana Milanovića

Mostov Nikola Grmoja komentirao je ukidanje imuniteta SDP-ovu Tomislavu Sauchi.

“Napravljena je praksa kao i dosad, Sabor je tražio skidanje imuniteta. Ovo je sramotan događaj, ne samo za hrvatsku vladu, nego i za politiku u Republici Hrvatskoj, ovakvi događaji jačaju nepovjerenje u politiku i u ono što rade”, rekao je Grmoja.

Most će se zalagati da se pojačaju kontrole, kako se ovakve stvari ne bi događale. “Imamo situaciju da se u Saboru dobiva novac na ruke, što otvara veliku mogućnost manipulacija. Treba uvesti strože kontrole koje će utjecati na to da se ne događaju ovakve stvari”, rekao je Grmoja.

Objasnio je što će konkretno Most poduzeti. “U narednom periodu ćemo tražiti da se novac barem isplaćuje na žiro račun, a ne na ruke, gdje će trebati dostaviti i službeno izvješće i sve podatke koji su potrebni, prilložiti račune, da to bude puno ozbiljnije”, rekao je Grmoja.

Komentirajući situaciju u kojoj se našao SDP, Mostov je zastupnik rekao da se stranka nalazi u jednoj silaznoj putanji. “Ovo se zasigurno neće pozitivno odraziti na rejting. Volio bih da se ovakve stvari ne događaj. Mi nismo sudjelovali u raspravi, nismo htjeli dodatno udarati kolege iz SDP-a i poentirati. U drugim su se strankama događale iste stvari. Ovo je jedan tužan događaj”, rekao je Grmoja.

Na pitanje je li Saucha kriv, Grmoja je rekao da to ne može tvrditi. “Ja to ne mogu tvrditi, niti želim čovjeka optužiti, sigurno da DORH ne bi zatražio istražni pritvor da nema čvrste dokaze. Tko stoji iza toga, ne mogu znati, ali zasigurno postoji politička, zapovjedna odgovornost Zorana Milanovića”, kazao je Grmoja.

Dodao je da je u praksi moguće da Milanović kao premijer nije znao za ovaj slučaj. “Ali isto tako je moguće da je i on bio u to uključen i da je novac koristio”, rekao je Grmoja.

Kazao je da je cijeli slučaj zapravo propust, podbačaj DORH-a. “Dobro ćemo promotriti izvješće za 2016. godinu i sve ono što je DORH radio u proteklom periodu, a onda i donijeti svoj sud”, rekao je Grmoja, upitan znači li novi propust DORH-a i Mostovo traženje ostavke državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Share This Article