Plenković: Nužnost jačanja gospodarske suradnje i povećanja trgovinske razmjene između RH i Albanije”

Piše: Dražen Prša

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, s ministrom vanjskih poslova Republike Albanije Ditmirom Bushatijem.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo političkim odnosima te naglasio nužnost jačanja gospodarske suradnje i povećanja trgovinske razmjene. Govorilo se o suradnji u području prometa, energetike i infrastrukture.

Također razmijenjena su mišljenja o situaciji u susjedstvu, s posebnim naglaskom na jugoistok Europe.

Ministar vanjskih poslova Bushati zahvalio je na podršci koju Republika Hrvatska kontinuirano pruža Albaniji na putu prema članstvu u Europskoj uniji. Naglasio je da je Albanija u Izvješću Europske komisije za 2016. dobila preporuku za otvaranje pregovora uvjetovanu kredibilnom provedbom reformi.

Opća ocjena je da je ostvaren napredak u ispunjavanju ključnih prioriteta za otvaranje pregovora o članstvu. U tom smislu, ministar Bushati zamolio je dodatnu podršku kako bi pregovori i započeli.

U nastavku razgovora predsjednik Vlade Plenković osvrnuo se na glavne teme neformalnog sastanaka na vrhu država članica Europske unije koji je održan na Malti, 3. veljače, priopćeno je iz ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.
plenković - Ditmitar1

Facebook Komentari