Proglašene najuspješnije sportašice i sportaši Sisačko-moslavačke županije u 2016. godini u 11 kategorija

Piše: Dražen Prša

Svečanosti su nazočili među brojnim sportašima i uzvanicima župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić te zamjenici župana Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić.

Županijski su se dužnosnici vrlo aktivno uključili u tijek ove manifestacije u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza sisačko-moslavačke županije, te su osobno dodijelili priznanja najuspješnijima, od sportaša iz dječjih vrtića do seniora i najuspješnijih sportašica i sportaša Županije u prošloj godini.

Najuspješniji su proglašeni u 11 kategorija, uz jednu posebnu nagradu: Dječji vrtić Kutina – sveukupni pobjednik 15. olimpijskog festivala dječjih vrtića RH za SMŽ, Školsko sportsko društvo osnovnih škola – ŠSD Ribari – OŠ Braća Ribar, Sisak, ŠSD Viktorovac – OŠ Viktorovac, Sisak, ŠSD Vrbina – OŠ Ivana Kukuljevića, Sisak, Školsko sportsko društvo srednjih škola – ŠSD Gimnazijalac – Gimnazija Sisak, ŠSD Petrynia – Srednja škola Petrinja, ŠSD Tehničar – Tehnička škola Sisak, Odbojkaška liga Srednjih škola (djevojke) – ŠSD Gimnazijalac – Gimnazija Sisak, Odbojkaška liga Srednjih škola (mladići) – ŠSD Gimnazijalac – Gimnazija Sisak.

najsportaši SMŽ1

Za Sportske nade proglašeni su Dora Bogić – Atletski klub Moslavina, Kutina, Marta Marki – Roko Šustić – Plesni klub Petrinja, Nika Pancirov – Plivački klub Sisak-Janaf, Tea Tokić – Ženski košarkaški klub Lovrekice, Petrinja, Antonio Ozimec – Aero klub Osa, Kutina, Karlo Sladojević – Badminton, Novsk, Matej Rendulić – Atletski klub Moslavina, Kutina, Pavel Puklavec – Hrvački klub Sisak, Šimun Filipović – Kickboxing klub Kutina, Teo Tomas – Hrvački klub Petrinja.
Najuspješnijom momčadi proglašen je Hrvački klub Petrinja, najuspješnijom ekipom – Atletski klub Moslavina, Kutina, najuspješnijim trenerom Franjo Pereković – Hrvački klub Petrinja.

Najuspješnijim sportašem u 2016. Godini proglašen je Stjepan Lavrić – Hrvački klub Petrinja, najuspješnijom sportašicom Elena Pazman – Atletski klub Moslavina, Kutina, dok je posebna nagrada pripala Nogometnom klubu Segesta, Sisak.

Josip Šimunović, predsjednik Zajednice, odličnim je ocijenio uspjehe županijskih sportaša u protekloj godini:

„Imamo dvije stvari koje svakako treba istaknuti, jedno je svakako proglašenje najuspješnijih sportaša i sportašica u 2016. godini, a drugi, za nas vrlo bitan i značajan detalj, to je obilježavanje 20. obljetnice postojanja Zajednice. U tom smjeru je i ova svečanost, tako da treba naglasiti i jednu i drugu stvar.

Ako gledamo s pozicije ovih mladih sportaša, uvijek kažem da je to sigurno posebna večer koju će svi kao takvu i pamtiti, jer u našim životima uvijek postoje dani za koje kažemo da su posebni, pa tako i ova večer. Za njih je to sigurno ogroman i veliki uspjeh, a naravno da mi, svi ljudi sportaši, sportski djelatnici, koji na neki način sudjelujemo posredno ili neposredno u tom procesu u području sporta isto se tako osjećamo.“

Nagrade je najboljima uručio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je naglasio:

„Ovo je, prije svega, prigoda čestitati najuspješnijim sportašima naše Županije koja zaista ima puno sportaša koji su vrijedni, marljivi, strpljivi i možda rade i u težim uvjetima nego mnogi drugi, pa su ti uspjesi još i vredniji.

Kao Županija nastojimo iz svog Proračuna pomagati sportaše i za ovu, kao i za prošlu godinu, nismo umanjivali sredstva, bez obzira što je i gospodarstvo i punjenje Proračuna manje, ali smatramo da treba ulagati u naše sportaše.

Vjerujem da ćemo imati prilike možda i povećati taj sam Proračun tijekom godine, a na sportašima je da marljivo vježbaju i rade. Naravno, nisu samo oni tu bitni nego i njihovi treneri, roditelji, svi su bitni za rezultate koje su oni postigli, a na nama je da stvorimo kvalitetnije uvjete za njihov rad. Tako bi moja velika želja da u Sisku, kada bi se uspjeli dogovoriti, završimo započetu dvoranu.“
najsportaši SMŽ2

Facebook Komentari