Obuljen Koržinek optužila Hasanbegovića: Nije korektno to što govori, dobro zna istinu

Na pitanje je li se protiv Hribara proteklih godinu dana vodila argumentirana ili neargumentirana kampanja te kakvu je kampanju vodio bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek je kazala da je u javnosti izlazilo jako puno informacija, dezinformacija, pogleda.

”Kad sam ušla u Upravni odbor HAVC-a (gdje sam bila godinu i pol dana), ušla sam upravo zato jer sam bila svjesna da ondje postoje određeni problemi i na traženje Hrvatske udruge producenata pristala sam da me delegiraju kao svog predstavnika. U tom kontekstu mislim da nije korektno ovo što izjavljuje bivši ministar, jer jako dobro zna da smo mu kao Upravni odbor više od sedam puta tijekom godine upućivali zahtjeve za sastankom upravo zato da bismo krenuli rješavati one probleme koje smo i sami bili uočili. Naravno, nismo uočili sve dok nije došla državna revizija. Mi nikada nismo kao legitimni Upravni odbor nismo bili primljeni u Ministarstvo kulture”, kazala je Obuljen Koržinek za HRT.

Bivši ministar je mišljenja da se treba istražiti odgovornost svih iz upravnog odbora HAVC-a, pa i Obuljen: “Odgovornost svih aktera i upravnog odbora HAVC-a mora biti istražena”, rekao je Hasanbegović.

Facebook Komentari