Nakon ličke janjetine i lički škripavac na korak do zaštićenog branda

Piše: Dražen Prša

Nakon što se Udruga uzgajivača ovaca Like izborila za status ličke janjetine kao zaštićenog branda, u tijeku su pripremne radnje za natječaj izrade detalja specifikacije proizvoda „Lički škripavac“.

Lokalna akcijska grupa Lika je u suradnji s Udrugom malih sirara Ličko-senjske županije „Lički škripavac“ krajem prošle godine započela postupak zaštite ovoga sira zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla.

Kroz potporu Ministarstva poljoprivrede i Grada Gospića osigurana su sredstva za izradu specifikacije proizvoda, izrađivač specifikacije je Agronomski fakultet u Zagrebu.

Budući je jedan od bitnih elemenata Specifikacije i znak za sir Lički škripavac, stoga su ovim povodom LAG Lika i Udruga malih sirara Ličko-senjske županije „Lički škripavac““ pozvali sve učenike osnovnih i srednjih škola da svojim idejama doprinesu izradi ideje izgleda znaka za sir Lički škripavac koji će se nalaziti na svakom proizvodu, a nosit će oznaku zemljopisnog podrijetla Lički škripavac. Rok za dostavu ideja je 16. veljače ove godine. (LO)

Facebook Komentari