Most Gromova: Na sastanak s direktorom Hrvatskih cesta svi došli osim SDP-ove gradonačelnice Ikić Baniček

Piše: Dražen Prša

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije održan je radni sastanak s direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i njegovim suradnicima.

U radu sastanka sudjelovali su župan Ivo Žinić, njegovi zamjenici Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić, te saborska zastupnica Željka Josić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina.

Saborska zastupnica je podsjetila kako je do sastanka došlo na njenu inicijativu, te da je on bio zamišljen kao susret predstavnika SMŽ i Grada Siska s Hrvatskim cestama, ali se pozivu na njega nije odazvao nitko od predstavnika gradske vlasti.

„Još prije dva tjedna uputila sam poziv Hrvatskim cestama da uvrste nas, predstavnike Siska i Sisačko moslavačke županije, mene kao saborsku zastupnicu iz grada Siska, gradonačelnicu Siska Ikić Baniček i župana Ivu Žinića. Na žalost kao što i vidite ovom sastanku nije prisustvovala gradonačelnica Siska Ikić Baniček kojoj bi trebalo biti u interesu kao i svima nama koji smo ovdje, da se obnovi most koji je u jako lošem stanju“ – kazala je saborska zastupnica Željka Josić te dodala:

Kako smo saznali od g. Škorića most je u istom stanju kao i prije dvije tri godine, što znači da je gradonačelnica u SDP-ovoj vladi i u svom mandatu mogla iskoristiti priliku da se most obnovi. Od predstavnika Hrvatskih cesta saznali smo su završeni inspekcijski radovi na sisačkom mostu Gromova i da će sanacija krenuti u lipnju. Pretpostavlja se da će sanacija mosta koštati 15 milijuna kn, kazala je zastupnica Josić.

žinićhrvatske vode

Župan Ivo Žinić kazao je da kad je riječ o mostu Gromova zadovoljan je, jer je za njega pripremljena i projektna dokumentacija i uskoro kreće natječaj za izvođenje radova.

„Razgovarali smo o niz tema koje su važne za ovaj grad, pa mi je žao što nije sastanku nazočila i gradonačelnica jer smo razgovarali i o novom mostu preko Odre, koji je itekako bitan za naše sugrađane i promet, razgovarali smo i o državnim cestama na području naše županije, od kojih je i jedna Sisak – Jasenovac, koja će u ovoj godini biti djelomično sanirana.
Dogovorili smo da kreće i projektiranje ceste od Jasenovca prema Lonjskom polju. Bilo je govora i o cesti D36 Sisak – Karlovac gdje će se obaviti poslovi asfaltiranja određenog dijela ceste“ kazao je župan Žinić.

Razgovaralo se i o novom mostu preko Odre, o državnim cestama na području SMŽ, cesti Sisak-Jasenovac, cesti Sisak-Karlovac, koja nije asfaltirana u duljini od 6 km, zatim o podizanju nivelete na području Letovanića na istoj cesti. Razgovaralo se i o podizanju nivelete na cesti Sisak-Popovača.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić je potvrdio kako će radovi na sanaciji mosta „Gromova“ krenuti već u lipnju, te dodao:

„Sisačko moslavačka županija dobit će tretman u sljedećem razdoblju onakav kakav i zaslužuje kada govorimo o stanju i ulaganju u državne ceste, što se prije svega odnosi na cestu od Siska do Jasenovca a najprioritetniji nam je posao sanacija mosta Gromova kazao je direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Facebook Komentari