Vučić nije za nikakvu zamjenu teritorija, jer smatra, Kosovo je njihovo, a Albanci bi, kaže, htjeli da Srbi puštaju gramofonske ploče

Ad

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom prijedloga američkog republikanskog kongresmena Danae Rohrabachera o razmjeni teritorija na jugu Srbije za sjever Kosova, da je to samo pokušaj traženja drugih rješenja, ali da Srbija ima svoj Ustav koji jasno govori o integritetu, piše RTS.

Mediji su prenijeli da je republikanski kongresmen Rohrabacher, predsjedavajući odbora za vanjsku politiku u Europi, uputio pismo predsjedniku Srbije u kome predlaže razmjenu teritorija na jugu Srbije za sjever Kosova kao rješenje za smirivanje tenzija u tom dijelu Balkana.

Međutim, kako prenose Novosti, u Predsjedništvu kažu da su za to pismo čuli samo iz medija.

Inače, premijer je u Privrednoj komori govorio i o zidu u Kosovskoj Mitrovici, ističući da je 8. prosinca postignut isti dogovor o zidu kao ovaj koji je sada primijenjen.

Vučić je rekao da sutra počinje izgradnja kompleksa sa svim detaljima koji su potrebni Srbima u Sjevernoj Mitrovici, a u skladu sa dogovorom, te istaknuo da su Srbi dobili što su htjeli i da je sačuvan mir.

Poručio je pojedincima koji govore da su Srbi popustljivi da bi volio da svoje junaštvo pokažu na djelu, umjesto što ne znaju ime nijednog sela na Kosovu.

Dodao je da su Albanci htjeli isključiti Beograd.

“Jeste li zato podmićivali srpske zastupnike i htjeli ih odvojiti od Beograda. Ne preporučujem tu rabotu, jer nećete moći pobijediti u tome”, rekao je Vučić.

“Oni hoće napraviti Zajednicu srpskih općina kao nevladinu organizaciju koja će puštati gramofonske ploče. Zato su htjeli izbaciti Beograd i izvrgnuti ruglu sve što je postignuto prije četiri godine”, naveo je Vučić.

Facebook Komentari