Plenković o isplaćenim dnevnicama za Milanovićeve savjetnike: Mislim da oko ovog slučaja DORH ima puno posla

U ponedjeljak je u promet puštena dionica brze ceste od Andraševca do Bedekovčine, čemu je nazočio i premijer Andrej Plenković. Premijer je čestitao svima koji su sudjelovali u ovom projektu.

Tom je prilikom premijer Plenković je odgovarao na pitanja novinara te je komentirao sumnjivu isplatu dnevnica savjetnicima u bivšoj vladi Zorana Milanovića. “To je predmet za DORH”, kazao je, a na pitanje tko treba za to odgovarati, dodao je:

“To ćemo prepustiti DORH-u, a sve što se bude tražilo od Vlade, mi ćemo učiniti dostupnima. Očito je da dnevnice, prema izjavama savjetnika, njima nisu isplaćene niti su oni bili na putovanjima. Mislim da oko ovog slučaja DORH ima puno posla”, kazao je Plenković.

Državna revizija otkrila nevjerojatno glupu muljažu Milanovićevog kabineta za 307. 785 kn – Budak i Goldstein nisu putovali, isplaćene dnevnice

Komentirao je i otvaranje državnog arhiva.

“Arhiva je predviđena normativnim planom za treći kvartal ove godine, a za to je nadležno Ministarstvo kulture koje će pripremiti novi zakon”, kazao je Plenković.

Zamoljen da komentira imenovanje Ladislava Ilčića, šefa konzervativna stranke Hrast koji je izjavio da će “muslimani koji su biološki jači preplaviti Europu”, savjetnikom za ljudska prava potpredsjenika Vlade i šefa diplomacije Davora Ive Stiera, kazao je:

“Gospodin Stier je gospodina Ilčića uzeo za savjetnika. Stier kao potpredsjednik Vlade i čovjek zadužen za koordinaciju vanjskih i europskih poslova i ljudska prava svojom će ekspertizom zasigurno imati kvalitetne impute u njegov rad”.

Na pitanje koje kvalifikacije ima Ilčić za imenovanje na tu funkciju, poručio je: “Odgovorio sam vam.”

Premijer je komentirao podnoženje žalbe viskom sudu u Švicarskoj u slučaju Ina -MOL.

Premijer vjeruje u pozitivan ishod tužbe za poništaj koju je Vlada podnijela visokom sudu u Švicarskoj vezano za arbitražu u slučaju Ina-MOL.

“Naveli smo niz procesnih razloga, a neki su novi za koje do sada nisu znali da postoje ni Vlada ni pravni zastupnici. Postupak traje, mislim da su naši postupci pavno utemeljni”, kazao je Plenković.

Facebook Komentari