SDP se čudi što Oreškovićeva Vlada nije otkrila pljačku za vrijeme Milanovića, Saucha i Budak idu na DORH

Državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307. 785 kuna za inozemne dnevnice. U nedjelju se oko dnevnica priopćenjem oglasio i SDP.

“Prema onome što je do sada poznato iz nalaza Državne revizije o radu Vlade u 2015. godini, kad je riječ o dijelu koji se odnosi na putne naloge za troje savjetnika u Vladi, dovoljno je indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari. Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to. Čudi nas što Oreškovićeva Vlada nije utvrdila o čemu se radi jer su im ti podaci bili poznati”, naveli su u priopćenju

Međutim, u ovom trenutku ne mislie da podmetanje dolazi od političkih protivnika i smatraju da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja.

Tomislav Saucha i Neven Budak za N1 su komentirali nalaz državne revizije te obojica najavili da će podnijeti prijave DORH-u.

“Jako sam ljut i bijesan i cijeli dan sam izvan sebe. Ja ću u ponedjeljak otići podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, jer to nije mala stvar. Iskreno se nadam da se radi o grešci, teško mi je povjerovati da je netko uspio zaista ukrasti te novce. A ako se ne radi o grešci, onda se radi o teškom kaznenom djelu i netko za to mora odgovarati. Ja znam da ja te naloge nisam potpisao. Pazio sam jako što sam potpisivao, mi smo bili mali ured, to je bilo malo ljudi, možda petero ljudi koji su redovito putovali i nekoliko ravnatelja Vladinih ureda. Pazio sam što potpisujem, za ovo znam da potpisao nisam. Ako se tamo nalazi moj potpis, on nije vjerodostojan. To će se morati utvrditi grafološkim vještačenjem. Ja sam apsolutno otvoren, očekujem da me se ispita. Može se provjeriti sva moja imovina. Nisam nikada nijedne kune uzeo. Radim za svoju plaću i od plaće živim i ovo me sve skupa beskrajno pogodilo, pogotovo zašto što sam četiri godine proveo tamo uvodeći nekakvog reda, štedeći tamo gdje se štedjeti može i meni je nevjerojatno da se moglo ukrasti tristo tisuća kuna, a da to nitko nije vidio ni čuo”, rekao je Saucha za N1.

Kontaktirali su i Nevena Budaka i zamolili za komentar.

“Ja nisam putovao niti jedan jedini dan u 2015. kao savjetnik. Uopće, u četiri godine podigao sam dnevnicu za jedno jedino putovanje, to je bilo u Australiju 2014. godine. I naravno da mi nisu isplaćena nikakva sredstva na račun. Tu se očigledno radi o tome da je netko falsificirao naše potpise i da je podigao novac”, rekao je Budak.

Državna revizija otkrila nevjerojatno glupu muljažu Milanovićevog kabineta za 307. 785 kn – Budak i Goldstein nisu putovali, isplaćene dnevnice

Facebook Komentari