Pernara na ulici napao mladić prekrivenog dijela lica, vikao mu da je četnik, izdajica itd.

Saborski zastupnik Ivan Pernar doživio je verbalni napad na ulici i o njemu napisao na svom fb-u.

Danas sam se prvi put sreo s prijetećim ponašanjem na ulici. Dok sam bio u lijepom društvu, prišla nam je grupa mladih sa željom da se slikaju. Tom zahtjevu sam kao i uvijek udovoljio, u tom trenutku pojavljuje se mlađi čovjek s prekrivenim donjim dijelom lica i počinje se prijeteći ponašati ne skrivajući pritom otvorenu mržnju (hate).

Nisam znao kako se postaviti jer do tada nikad nisam bio izložen takvoj vrsti “rasprave”. Djevojka je u tom trenutku neverbalnom gestom sugerirala što napraviti i nakon što sam se udaljio zajedno s njom u kontra smjeru mislili smo da je stvar razriješena. Međutim, čovjek se pojavljuje iza nas par minuta kasnije dobacujući da sam četnik, izdajica i još puno drugih epiteta koji se često mogu pronaći na desničarskim portalima i forumima.

Ljudi koji šire takvu vrstu huškačke propagande, zapravo, bolje rečeno govora mržnje, nisu svjesni da takvom retorikom mogu potaknuti nasilje.
To nažalost nije samo retorika primitivnih ljudi, nego i dr.sc. Slobodana Prospera Novaka koji je u emisiji Po ure kulture rekao, citiram: “Prema Pernaru treba biti okrutan, učiniti bilo što da ga se spriječi”.

Takav otvoreni govor mržnje usmjeren prema jednoj osobi od strane hrvatskih medija govori zapravo da je odgovornost za to ako mi se što dogodi u rukama medija (odnosno HDZ-a koji ih kontrolira i sugerira im što da pišu zloupotrebljavajući pritom čak i emisiju namjenjenu kulturi), napisao je Pernar.

Facebook Komentari