Djeluje pomalo nestvarno, ali DORH će se baviti Milanovićem isplatama nepostojećih putovanja za savjetnike i prijatelje

Ad

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin za N1 je potvrdila da se DORH bavi izvješćem Državne revizije vezano za rad Vlade u 2015. i nezakonitu isplatu dnevnica.

Na pitanje jesu li zaprimili prijavu i hoće li poduzeti korake po pitanju nalaza Državne revizije o radu Vlade u 2015. godini, kad je riječ o dijelu koji se odnosi na putne naloge za troje savjetnika u Vladi Zorana Milanovića za koje je isplaćeno više od 307 tisuća kuna za inozemne dnevnice, ali bez putnih naloga i drugih dokaza, iz DORH-a su kratko odgovorili:

“Nadležno državno odvjetništvo će razmotriti nalaz Državne revizije i poduzeti zakonom propisane radnje kao i u svim slučajevima kada je riječ o nalazima Državne revizije.”

Podsjetimo, nalaz Državne revizije o radu Vlade u 2015., posljednjoj godini mandata Zorana Milanovića koji je otkrio da je trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu – isplaćeno oko 500 inozemnih dnevnica u iznosu od 300 tisuća kuna, a za koje nema dokumenata koji bi potvrdili da su i bili na putu, reagirao je i SDP.

Neven Budak, posebni savjetnik za znanost predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića, izjavio da u 2015. godini nije u svojstvu posebnog savjetnika bio niti jedan jedini dan na putu u inozemstvu. Tvrdi da je u četiri godine na toj funkciji bio samo na jednom službenom putu, i to 2014. u Australiju.

“To su ujedno jedine dnevnice, inozemne i domaće, koje sam u četiri godine mandata primio iz Ureda predsjednika Vlade RH. Osim toga, nisam za posao savjetnika tijekom te četiri godine primio nikakav honorar niti bilo kakvu novčanu naknadu ili nagradu”, izvijestio je Budak.

Facebook Komentari