Baukova poruka Petrovu oko lustracije: Ako ti HDZ dopusti. Ipak je njihovih 80.000 dosjea tamo pohranjeno. Ne daj da te pokolebaju

Arsen Bauk reagirao je na najavu iz Mosta da će tražiti otvaranje arhiva, ali, kako je izjavio Božo Petrov, samo do 22. prosinca 1990. godine.

“Mostovoj inicijativi za otvaranje arhiva zasigurno se najviše raduje 80.000 HDZ-ovaca koji će konačno moći dokazati da su socijalizam rušili iznutra”, napisao je Bauk na Facebooku, no taj post više nije dostupan.

Dostupan na fb-u je drugi Baukov post:

Dragi Božo, 13.255 kutija već je 22 godine u Hrvatskom državnom arhivu. Usput, u četvrtak je rasprava o Barišiću. O arhivima možemo nakon toga. Ako ti HDZ dopusti. Ipak je njihovih 80.000 dosjea tamo pohranjeno. Ne daj da te pokolebaju. Ožeži!

“Učinit će se dostupnom arhivska građa koja je nastala do 22. prosinca 1990. godine. To podrazumijeva arhivsku građu koju su stvorila državna tijela i društveno-političke organizacije poput, primjerice, Saveza komunista Hrvatske. Iznimku bi činila samo arhivska građa koja sadržava osjetljive osobne podatke poput podataka o rasnom ili etničkom podrijetlu, zdravlju, spolnome životu pojedinca te kaznenim djelima i prekršajima”, izjavio je Božo Petrov za Večenji list

Facebook Komentari