Potpredsjednica Vlade Martina Dalić protiv Predsjedničine ideje o deprecijaciji kune

Gošća emisije ‘Intervju tjedna’ Prvog programa Hrvatskog radija u subotu je bila potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

“Sastanak na Pantovačaku vidim kao razmjenu mišljenja nositelja vlasti i dobru komunikaciju. Predsjednica ima savjetnički tim i promišlja stvarnost, a Vlada ima svoj program rada za koji je dobila povjerenje u Saboru. Svatko od nas radit će svoj posao u okviru ovlasti koje smo dobili u demokratskoj proceduri”, kazala je Dalić komentirajući preporuke Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Dalić je dodala kako u ‘mnogim preporukama predsjedničinog savjeta postoji značajno poklapanje s onim što Vlada radi, a vezano je za razvijanje dijaloga i rješavanje problema’.

Jedan od prijedloga s Pantovčaka je i deprecijacija kune.

“Tečaj je rezultat masivnosti kretanja deviznih sredstava koji se povećava rastom gospodarstva i turizma. Smanjivanjem deficita i smanjivanjem potrebe države za novim zaduživanjem, država puno manje pridonosi masivnosti deviznih tokova – odnosno pridonosi pritiscima na aprecijaciju tečaja”, rekla je Dalić te naglasila da je politika Vlade jest stabilnost i predvidivost svih elemenata ekonomskog sustava, a u tom smislu stabilnost tečaja ima značajan doprinos.

Komentirajući glasine da je ona buduća guvernerka Hrvatske narodne banke Dalić je kazala: “Ja sam potpredsjednica Vlade, guverneru istječe mandat 2018. i takvih razgovora nema”.

Facebook Komentari