Nezavisni kandidat za gradonačelnika Knina tvrdi da je Josipa Rimac preuzela njegov predizborni slogan

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Knina dr. Marko Jelić, doktor molekularne biologije i bivši dekan veleučilišta Marko Marulić, tvrdi da je Josipa Rimac preuzela njegov predizborni slogan kada je u petak kasno navečer na Facebooku najavila svoju kandidaturu za HDZ-ovu gradonačelnicu Knina.

Rimac je, među ostalim, napisala da je bila i bit će glas građana za bolji Knin, za Knin pun života i za grad za koji živi od svoje mladosti. ‘Zato živim Knin’, je rečenica kojom je završila najavu kandidature, a koja je po Jeliću sporna.

“Još u prosincu prošle godine, nas 16 ljudi koji vole Knin odlučilo je osnovati udrugu kojoj smo dali ime ‘Živim(o) Knin’ i registrirali je u Uredu državne uprave Šibensko-kninske županije. Osim nas osnivača, među kojima su četiri doktora znanosti, potporu nam je dosad izrazilo još devet doktora znanosti iz čitave Hrvatske. Negdje početkom prosinca sam susreo Josipu Rimac te joj najavio da ću se vjerojatno kandidirati za gradonačelnika, a tada sam joj najavio i osnivanje udruge Živimo Knin”, kaže dr. Jelić koji tvrdi da je kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Knina morala znati da je to njegov slogan, ali ga je ipak sinoć upotrijebila, piše SibenikIN.

Bivši dekan kninskog veleučilišta podsjeća i da je sredinom siječnja, u najavi svoje kandidature za lokalni kninski portal Feral News, kazao ‘znam da ja to mogu i znam da zajedno to možemo jer ja uistinu živim Knin’.

“No, smatram se počašćenim što mi jedan protukandidat preuzima geslo jer obično preuzimate ono što vrijedi, a zanemarujete ili odbacujete ono što ne vrijedi. Uistinu mi nije problem izraziti svoju ljubav i predanost Kninu i nekim drugim riječima, zato što ga volim i živim svim svojim bićem pa ću citirati uzrečicu najvećeg ljudskog uma u povijesti i sina ove naše domovine, Nikolu Teslu, koji je rekao ‘nije mi žao što drugi kradu moje ideje, nego mi je žao što nemaju svoje”, zaključuje dr. Marko Jelić

Josipa Rimac rekla je danas da nije ukrala ničiji slogan niti razmišljala o Jelićevom predizbornom geslu.

“Ako je to jedina ideja koju on ima za Knin, onda je sve upravo rekao sve o sebi i svojoj kampanji. ‘Živimo Knin’ nije slogan HDZ-a na lokalnim izborima, niti je to moj slogan. Riječ je o običnoj rečenici koju smo sinoć upotrijebili u tekstu, a kako te dvije riječi nisu zaštićeni brend, niti nečije autorsko pravo, stvarno ne razumijem u čemu je problem”, rekla je Rimac za SibenikIN.

Nada se, kaže, da će se u predizbornoj kampanji u Kninu kandidati baviti pravim, političkim temama i programom za četverogodišnji mandat, a ne raspravljati o jednoj rečenici.

Facebook Komentari