Predsjednica RH: Što se tiče moje kampanje, bila je u potpunosti čista, a poslovi te tvrtke uopće nisu predmet istrage

U velikoj akciji USKOK-a, u kojoj je jučer privedena 21 osoba zbog sumnje na izvlačenje novca iz desetak tvrtki temeljem fiktivnih računa, “pao” je i Danijel Artenjak iz tvrtke Napredni modeli. Ta je tvrtka, između ostalog, radila i na kampanji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je da, što se tiče njene predsjedničke kapmanje, a vezano za račune, sve informacije ima HDZ i da se treba njima obratiti kao stranci.

“Što se tiče moje kampanje, bila je u potpunosti čista, svi su računi, koliko mi je poznato, ‘prevrnuti’ više puta. Isto tako, kako sam čula, aktivnosti te tvrtke odnosno pojedinaca, kada je riječ o mojoj kampanji, uopće nisu predmet istrage”, rekla je predsjednica.

“Ja sam osobno, kad sam postala predsjednička kandidatkinja, inzistirala upravo na tome, rekla sam čelništvu stranke tada i šefu financija, kojem sam potpisala punomoć za potpisvanje računa, da u životu nisam platila niti prometnu kaznu i da želim da kampanja bude u potpunosti čista. I vjerujem da tako i jest”, kazala je predsjednica.

Podsjetimo, riječ je o tvrtci koja je radila velike poslove u dvjema izbornim kampanjama HDZ-a – predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović te parlamentarnoj kampanji HDZ-a u 2015. godini, za vrijeme predsjednika Tomislava Karamarka.

Tvrtka Napredni modeli registrirana je, između ostalog, za promidžbu i oglašavanje. U predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović isplaćen im je iznos od 628.000, a u kampanji Domoljubne koalicije više nego dvostruko više od toga.

Kako doznaje N1 u USKOK-u poslovi koji se istražuju ne odnose se na ono što je bilo u kampanji.

Facebook Komentari