Predsjednica o energetici, Naprednim modelima i vojnom roku: Ne bih to nazvala vojni rok, preuranjeno je to tako nazvati

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odgovarala je na pitanja novinara u Dubrovniku, uz izravan prijenos na N1 televiziji.

Ne bih se izjašnjavala sad o modelima, a energetika mora biti u hrvatskim rukama. Treba provesti javnu raspravu i vidjeti što kažu stručnjaci, a ja ću podržati Vladu, rekla je Kolinda Grabar Kitarović na pitanje o otkupu dionica Ine od mađarskog MOL-a.

Na pitanje o uvođenju vojnog roka rekla je da je preuranjeno to tako nazvati i da službe MORH-a moraju dati svoje mišljenje.

“Ne bih to zvala vojni rok, prema mom shvaćanju, riječ je o nekoliko tjedana u kojima bi se mladići i djevojke naučili kako reagirati u hitnim situacijama”, rekla je Predsjednica, a na pitanje je li njezin suprug služio vojni rok, odgovorila je potvrdno.

Na pitanje je li joj neugodno zbog suradnje s tvrtkom “Napredni modeli” u kampanji, čiji je vlasnik i direktor uhićen u akciji Uskoka, Predsjednica je rekla da je ta agencija u kampanji napravila dobar posao.

Ne znam kako je agencija izabrana, nije mi neugodno što smo surađivali u kampanji. Znate i sami da su mi mainstream mediji predviđali da nemam šanse i dobar dio posla je napravljen preko društvenih mreža, objasnila je Predsjednica, te dodala da članove njezinog stožera treba pitati kako je ta tvrtka izabrana.

Predsjednica nije htjela spekulirati oko mogućeg sukoba interesa Borisa Vujčića.

Facebook Komentari