Požega: Otvara se Supernova i zapošljava 300 ljudi

Piše: Dražen Prša

Grad Požegu posjetili su Paul Merdz, direktor društva Supernova Požega d.o.o. i izvršni direktor međunarodne grupacije Supernova te Hrvoje Nikolić, odvjetnik i pravni zastupnik investitora gdje su se susreli s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem te održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili dolazak ovog poznatog trgovačkog lanca u Požegu.

– U gradu Požegi na pomolu je jedna značajna investicija koja će u velikoj mjeri utjecati na ponudu u našem gradu, ali i ono najvažnije, koja će utjecati na zapošljavanje, smanjenje broja nezaposlenih, a dugoročno i ostvariti određene efekte kada je u pitanju gospodarsko stanje u gradu – rekao je gradonačelnik Neferović.

Paul Merdz izrazio je svoje zadovoljstvo dolaskom u Požegu koja će biti dvanaesti član obitelji Supernova u Hrvatskoj. Naglasio je kako se radi o projektu koji bi zadovoljio sve svakodnevne potrebe stanovnika Požege i Požeštine.

Dočekani smo raširenih ruku i otvorenih vrata kao rijetko gdje u Hrvatskoj i za to se osobno zahvaljujem gradonačelniku Vedranu Neferoviću. U daljnjoj suradnji predstoji usklađivanje planova izgradnje sa svim institucijama grada i uvjereni smo kako ćemo ishoditi sve dozvole potrebne za gradnju tijekom ove godine kako bismo što prije započeli gradnju i otvorili centar u 2018. godini – izjavio je Merdz.

Ukupna vrijednost investicije je oko 20 milijuna eura, a kroz njezinu provedbu u Požegi bi trebalo biti otvoreno i oko 300 novih radnih mjesta. Centar bi trebao biti bruto površine dvadesetak tisuća kvadratnih metara, no Merdz nije mogao precizirati koji će brandovi biti u njemu zastupljeni.

Share This Article