Izbjegao sam vojni rok kao i Plenković i Petrov, samo oni su licemjerni, a ja sam protiv vojnog roka, vojni sustav zatupljuje

Ivan Pernar kazao je kako nije služio vojni rok zbog problema s kralježnicom. Licemjernim je nazvao Plenkovićevo zagovaranje uvođenja vojne obaveze, koju sam nije izvršio.

Nakon što se digla golema bura u javnosti nakon što su premijer i ministar obrane najavili uvođenje vojne obuke, a zatim N1 otkrio kako ni Andrej Plenković ni Božo Petrov nisu služili vojni rok, danas je medijima Ivan Pernar rekao kako je državni vrh licemjeran jer tjera mlade u vojsku, a sami su izbjegli tu dužnost.

“Nisam služio vojsku. Izbjegao sam vojni rok isto kao i gospodin Plenković i gospodin Petrov. Oni su imali anemiju i slabovidnost, a ja sam imao problema s kralježnicom”, kazao je.

“Izbjegao sam zato jer vojni sustav zatupljuje ljude. Cijela država je u čudnom sluganskom odnosu. Biti u službi takve vojske nije mi u interesu. Smatram da svatko tko radi bi trebao biti plaćen za to. Država umjesto da zapošljava mlade ljude, ona ih gura da rade za nula kuna”, rekao je.

“Ja sam imao problema s kičmom, ali suština je da sam ja protiv služenja obveznog vojnog roka, a oni su za služenje vojnog roka. Ja nisam licemjer. Osobno sam protiv toga i protiv toga sam da se druge na to tjera. Oni su to izbjegli, a tjeraju druge u to. To je ona poznata politika da oni koji su na vrhu i koji guraju druge u vojsku i rat, sami tamo ne idu”, naglasio je Pernar.

Podsjetimo, premijer Plenković je jučer odgovorio na upit N1 i priznao kako nije služio vojsku zbog anemije, iako se vrlo aktivno istovremeno bavio sportom. Božo Petrov je izbjegao ovu obavezu zbog slabovidnosti.

Share This Article