Vrdoljak o Bernardiću: Prvi potezi kao lidera SDP-a baš ne pokazuju da je odlučio da želi biti sljedeći premijer

Ad

U “Intervjuu tjedna Media servisa” gostovao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Komentirao je prve poteze šefa SDP-a Bernardića  i najzvučniju preporuku s Pantovčaka koje je donijelo Gospodarsko vijeće predsjednice…
 
Ako je ideja da će se slabljenjem kune dići konkurentnost izvoznika to je potpuna dezinformacija, kaže Vrdoljak, i navodi kako je u industrijskoj strategiji matematički dokazano da naš izvoz nema veze s tečajem kune nego s produktivnošću, efikasnošću… Ja nisam vidio koja je ideja, zaključuje ovu temu…

“Ako je ideja izvoz loša je, to ne treba raditi jer će našim građanima poskupiti kredite, i meni i vama i svima nama koji imamo kredite koji su u pravilu vezani uz, pa i državi, valutne klauzule onda će nam svima biti rate 10 posto veće, zašto to danas raditi ako nemamo pozitivan efekt s druge strane, ako imamo pozitivan efekt da će to donijeti novih 40 tisuća radnih mjesta pa u nekom periodu to učiniti ok, ali ovako izvaliti bez ozbiljnih analiza je neozbiljno i ne treba ljude plašiti opet. To je još jedan balon.”
 
O šefu SDP-a Davoru Bernardiću…
 
“Ja osobno mislim da je on dobar čovjek što je prvi preduvjet za bavljenje politikom, on nije neki kriminalac, mutikaša, barem ja imam takav dojam iskreno, da je on iskren i pozitivan u tome smislu. Prvi potezi kao lidera SDP-a baš ne pokazuju da je odlučio da želi biti sljedeći premijer Hrvatske, jer ako želiš biti sljedeći premijer onda se baviš državom a ne svojim suradnicima.”
 
O Zdravku Mariću koji se spominje kao mogući HDZ-ov kandidat za Zagreb…
 
“Ja mislim da je Zagreb građanski grad, Zagreb želi biti slobodan. Mi ne možemo voditi ovakvu kampanju recimo u nekim drugim sredinama, Dalmatinskoj zagori, ajmo biti iskreni, Anka tamo teško može pobijediti u Imotskom primjerice, moji su roditelji od tamo tako da imam pravo to reći, ali u Zagrebu da. To nije Zdravko Marić, on je predstavnik konzervativne politike koja će limitirati slobodu pojedinca… Tako da ja nemam tu neki poseban strah, ali ne zato što je taj čovjek loš, nego zato što nije dovoljno dobar da bude gradonačelnik Zagreba, a Ana je.”

Facebook Komentari