Ekipiranje za sezonu: U NP Plitvička jezera ima posla, traže 425 radnika, natječaj do 09. veljače

Piše: Dražen Prša

Potraga za poslom jedna je od zanimljivih tema oko koje su zaokupirane misli brojnih stanovnika Hrvatske. Jedna zasigurno lijepa vijest koja će obradovati mnoge koji su bez posla je da u JU NP Plitvička jezera traže radnike za niz različitih poslova.

U NP Plitvička jezera početkom nove kalendarske godine započinju i poslovi oko novog kadroviranja i ekipiranja potrebnih radnika za nadolazeću sezonu.

Kako na Plitvicama sezona ustvari započinje Uskršnjim blagdanima, tamo su već sada u tijeku poslovi vezani za raspisivanje natječaja za radnicima koji će biti potrebni za obavljanje poslova u turističkoj sezoni 2017.

U Nacionalnom parku traže 425 radnika, raznih struka i zanimanja. Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objave natječaja, odnosno do 09. veljače 2017. godine.

Tijekom ove sezone u NP zaposlit će se 425 radnika na različitim radnim mjestima, u pet organizacijskih jedinica Ustanove, od čega najviše radnika u Podružnici hotelijerstva i ugostiteljstva, potom u Službi prihvata, vođenja, informiranja, prijevoza posjetitelja i interno, u Službi zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja Nacionalnog parka, te u Podružnici trgovine i u Podružnici održavanja tehnike i komunalne infrastrukture

Ustanova planira u prvoj polovici mjeseca ožujka putem web stranice Ustanove ( www.np-plitvicka-jezera.hr ) sve kandidate obavijestiti o terminima pisanog testiranja i/ili usmenog intervjua, te najkasnije u drugoj polovici mjeseca ožujka objaviti listu odabranih kandidata.

Ustanova prilikom odlučivanja o zapošljavanju primjenjuje propise kojima je određena prednost pri zapošljavanju kao npr. Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakon o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata, Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom te Zakon o radu.

Dakle, Ustanova kao tijelo javne vlasti prvenstveno daje zakonsku prednost kandidatima koji, ukoliko zadovoljavaju sve tražene formalne uvjete pojedinog radnog mjesta, zaslužuju i imaju pravo na prednost pri zapošljavanju, a potom se kao „prednost“ cijeni raniji rad u Ustanovi, blizina mjesta prebivališta, znanje stranih jezika, komunikativnost, motivacija i itd., odnosno za svako radno mjesto se traži najkompetentniji kandidat.

Iako onima koji dobiju posao nije osiguran smještaj, neće biti problema, jer najveći broj zaprimljenih prijava za sezonski posao dolazi sa područja Ličko senjske i Karlovačke županije, odnosno sa područja Plitvičkih jezera, Rakovice, Slunja, Saborskog, i okolnih mjesta za što je između ostaloga osiguran i organizirani autobusni prijevoz. Radnicima koji budu primljeni osigurana je i subvencionirana prehrana a plaća će biti zavisno od vrste i mjesta zaposlenja, odnosno poslova koji se budu obavljali.

Facebook Komentari