Ugovor o sufinanciranju gradnje komunalnog pristaništa Sisak: Vrijednost ovog projekta je ogromna

Piše: Dražen Prša

Župan Ivo Žinić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, ravnatelj Lučke uprave Sisak Ivica Štefičić i ravnatelj Agencije za vodne putove Zrinko Zvocak potpisali su u utorak, 31. siječnja 2017. godine, Ugovor o sufinanciranju radova izgradnje Komunalnog pristaništa na rijeci Kupi u Sisku.

Župan Ivo Žinić u svom je obraćanju iskazao nadu da ovo potpisivanje predstavlja novi iskorak ka izgradnji komunalnog pristaništa u gradu Sisku:

„Sisak je grad na tri rijeke i rijeke ovdje znače život. Sisak ima preduvjete i dugu povijest u riječnoj plovidbi. Imamo puno mogućnosti za razvoj riječne plovidbe. Nekada glavni industrijski i lučki grad u Hrvatskoj, na žalost i zbog ratnih zbivanja i svega ostalog se umrtvio.

Rijeke su nekako izgubile na važnosti. Ali, ovo je dokaz da su naše rijeke, i Kupa i Sava i Odra, i te kako bitne za razvitak i budućnost i grada i županije.

Vrijednost ovog projekta je ogromna. Ona se predviđa u tri faze. Ukupna vrijednost projekta je preko pet i pol milijuna eura.

Zajedničkim snagama i ministarstva i Hrvatskih voda i grada Siska i Sisačko-moslavačke županije pokrenut ćemo ovaj projekt.“
Župan je još istaknuo važnost Komunalnog pristaništa za razvoj turizma u Sisku i Županiji. Imamo što pokazati gostima, od Lonjskog polja, Moslavine, Topuskog.

I ako to sve ujedinimo u jednu priču, rekao je župan, vjerujemo da naša županija, uz turizam, uz poljoprivredu i razvoj drugih grana gospodarstva može i te kako biti poželjno mjesto za život odakle mladi ljudi neće odlaziti i gdje će mnogi započeti novi život.

pristaniste00002

Facebook Komentari