Ramush Haradinaj saslušan na sudu u Francuskoj, poručio: Sljedećeg tjedna vraćam se na Kosovo

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramush Haradinaj saslušan je danas pred sudom u Colmaru u Francuskoj. Ročište na kojem će biti donesena odluka o izručenju Haradinaja zakazano je za 9. veljače, potvrdio je njegov odvjetnik.

Kako javlja portal s Kosova, saslušanje Haradinaja počelo je u 11 sati i trajalo je samo pola sata. Na saslušanju je predstavljen predmet protiv Haradinaja, a francuski sud će odluku o njegovom izručenju ili oslobađanju donijeti sljedećeg tjedna.

Haradinaj je jučer najavio da će mu današnje pojavljivanje pred sudom u Colmaru biti posljednje i da očekuje da se sljedeći tjedan vrati na Kosovo.

Uhićen je 4. siječnja po interpolovoj tjeralici Srbije zbog sumnje da je 1998. i 1999. počinio ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima.

Francuski sud ga je 12. siječnja pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi.

Haradinaju se za ratne zločine sudilo i pred Haškim tribunalom, koji ga je 2012. godine oslobodio po svim točkama optužnice.

Nadležni srbijanski organi sada tvrde da imaju nove dokaze njegove umiješanosti u zločine protiv čovječnosti 1998. i 1999. godine na Kosovu.

Facebook Komentari