Pravni stručnjak Palić: Uopće ne mora biti točno da je Tolušić pogriješio imenovanjem Žagara, evo zašto

Ad

Pravni stručnjak s osječkog pravnog fakulteta Mato Palić objašnjava da postoji mogućnost da ministar Tomislav Tolušić nije pogriješio s imenovanjem bivšeg gradonačelnika Našica Žagara u Hrvatske šume.

“U medijima se zadnjih dana vrlo intenzivno piše da je imenovanjem bivšeg gradonačelnika Žagara na mjesto direktora Hrvatskih šuma prekršen Zakon o sprječavanju sukoba interesa. To uopće ne mora biti točno. Zabrana iz toga zakona nije apsolutna i automatska jer Povjerenstvo, ukoliko to procijeni u konkretnom slučaju, bivšem dužnosniku Žagaru može dati suglasnost za takvo imenovanje”, kaže Mato Palić.

Mediji su prenijeli da je gradonačelnik Našica Krešimir Žagar podnio ostavku i ostavio plaću od 12.590 kuna kako bi od ponedjeljka krenuo s novim poslom.

Naime, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ga je imenovao direktorom Hrvatskih šuma. Međutim, Žagar je u petak postao direktorom, a u ponedjeljak je već smijenjen, pisala su 24sata, a prenijeli drugi mediji. I to zbog Tolušića, zaključili su mediji.

Prema zakonu o sprečavanju sukoba interesa, niti jedan dužnosnik, pa ni gradonačelnik Žagar, ne smije godinu dana nakon prestanka obnašanja dužnosti biti u upravi bilo koje tvrtke.

“Pokrenut ćemo postupak o tom slučaju”, priopćili su iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, prenijeli su mediji.

Gradonačelnik Našica dao ostavku i otišao u Hrvatske šume na direktorsko mjesto, ali tu ne može biti, prenose mediji

Facebook Komentari