Počeli razgovori s kandidatima za Programsko vijeće HRT-a, bira se pet novih članova

Piše: Dražen Prša

Jutros je započeo sastanak Saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na kojem se razgovara s kandidatima koji će činiti pet članova Programskog vijeća HRT-a.

Po riječima Jasena Mesića (predsjednika Odbora), razgovor će se obaviti sa 31 kandidatom.

Razgovor po kandidatu trajat će cca desetak minuta, a od prijavljenih kandidata za razgovor ispriku nemogućnosti dolaska uputili su novinari Josip Jović i Darko Markušić, Željka Markić i Tena Perišin.

Izdvajamo tek neka od imena prijavljenih kandidata: novinari Tomislav Radić, Milivoj Pašiček, Silva Celebrini, voditelj Trpimir Vicković, povjesničar Ivica Lučić, kritičar, esejist, bivši ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža Vlaho Bogišić, bivša ravnateljica Hrvatskog državnog arhiva Vlatka Lemić, sveučilišni profesori Gordan Črpić i Đorđe Obradović.

Inače treba podsjetiti da programsko vijeće HRT-a ima 11 članova, od kojih devet bira i razrješuje Sabor, dvoje su zaposlenici HRT-a.

Prošle godine u listopadu četverodišnji mandati istekli su Zoranu Šangutu, Josipu Jeliću, Sanji Ravlić, , Bruni Kragiću i Arsenu Oremoviću.

Facebook Komentari