Plenković otkrio: Hrvatska je podnijela tužbu za poništaj arbitraže s MOL-om, evo zbog kojih razloga

Hrvatska je podnijela tužbu za poništaj arbitraže s MOL-om sudu u Lausannei u Švicarskoj, rekao je danas premijer Andrej Plenković.

Tužba je podnesena, sastavljali su je pravni zastupnici RH, a u njoj su, ocijenio je Plenković, dobri argumenti koji se odnose na procesne razloge za poništaj arbitraže.

Na tu odluku arbitraže koju je izgubila hrvatska, naime, ne postoji mogućnost žalbe, nego se ide na pobijanje same presude tužbom pred nadležnim Saveznim sudom u švicarskom gradu Lausanne.

Plenković je rekao i da su angažirali švicarske odvjetnike oko ovog spora, a osporavat će proceduru arbitraže, među ostalim, argumentima koji se protive sastavu arbitražnog suda te pravu na saslušanje.

“Riječ je o argumentima koji su vrlo dobro potkrijepljeni, prije svega procesno pravnim razlozima i nadamo se da će u postupku koji slijedi, a to će biti nekoliko mjeseci ti razlozi koji su navedeni, a njih je nekoliko biti na odgovarajući način sagledani od strane švicarskog saveznog suda”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Facebook Komentari