Moguća kandidatkinja HDZ-a na lokalnim izborima pozvala aktualnu SDP-ovu gradonačelnicu na sastanak oko sanacije Mosta Gromova

Moguća kandidatkinja HDZ-a na predstojećim izborima za čelno mjesto Siska i saborska zastupnica dr. Željka Josić pozvala je danas aktualnu SDP-ovu gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da se pridruži izaslanstvu na sastanku, kojeg je dogovorila u HAC-u.

Stanje i sanacija Mosta Gromova bit će tema sastanka koji sam s Upravom Hrvatskih cesta dogovorila za 7. veljače 2017. godine u središnjici Hrvatskih cesta u Zagrebu.

U mojoj pratnji bit će i sisačko-moslavački župan Ivo Zinić, a još jednom pozivam gradonačelnicu grada Siska Kristinu Ikić Baniček da nam se pridruži. Vjerujem da će HC pronaći interventna sredstva i čim im vrijeme dozvoli krenuti u sanaciju Mosta Gromova, kaže dr. Josić.

Jedan od gorućih problema u Sisku

Više od dva desetljeća nebrige za Most Gromova polako dolazi na naplatu, pisao je u siječnju lokalni portal sisakportal.hr.

I dok Siščani zabrinuto promatraju propadanje jedine direktne prometne veze između starog i novog Siska, Hrvatske ceste ‘zaboravljaju’ na svoje prošlogodišnje izjave o ”hitnosti” sanacije pa mole građane za strpljenje:

“U tijeku je specijalistički pregled koji ima za cilj ukazati na kompletno stanje Mosta gromova u smislu potrebite sanacije. Po završetku istog, što se očekuje tijekom ideućeg tjedna, imat ćemo detaljnu informaciju o stanju mosta kao i informaciju o predviđenoj i planiranoj rekonstrukciji te naravno regulaciji prometa. U ime Hrvatskih cesta zamolila bih vas za strpljenje budući da je zaista potreban završetak ovog specijalističkog pregleda, kako bismo ustupili konkretne informacije. Isto tako, po završetku predmetnog pregleda, Hrvatske ceste predložit će lokalnoj samoupravi jedan radni sastanak kako bismo iste mogli izvijestiti o trenutnom stanju te planiranim aktivnostima na mostu. Zbog spomenutog pregleda u ovom trenutku ograničena je brzina prometovanja, a semafor nije u funkciji. Molimo građane za strpljenje budući da će po završetku pregleda isto biti vraćeno u uobičajeni režim”, rekla je za sisakportal.hr glasnogovornica Hrvatskih cesta, Tamara Pejić.

Na konkretno pitanje – hoće li se uskoro Novi most zatvoriti za sav promet – glasnogovornica kaže: “U ovom trenutku procjenjuje se kompletno stanje mosta. Sigurno je da će tijekom ove godine krenuti sanacija na mostu, no moramo vidjeti u kojem obujmu i što će sve rekonstrukcija podrazumijevati. Zato je potrebno pričekati rezultate ovog pregleda kako bismo mogli imati detaljnu informaciju. Dakle sigurno je da će je morati biti i planirana je već ranije ove godine ta sanacija” – kaže glasnogovornica, misleći valjda na to da je planirano već ranije prošle godine – s obzirom na dokumente kojima raspolaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, revoltirana ponašanjem Hrvatskih cesta:

”Nije istina ono što tvrde u Hrvatskim cestama da moraju snimiti stanje i napraviti pregled mosta. To je sve na moje izričito traženje odrađeno još prošle godine nakon što sam godinama dodijavala upravi državne tvrtke da poduzmu potrebne mjere. Imam dopis predsjednika Uprave Hrvatskih cesta od prije godinu dana u kojem me obavještava da su napravili specijalistički pregled i da se slažu sa mnom da je nužan hitni postupak. Ništa od te hitnosti nismo vidjeli i ne znam što se još čeka. Sramota je da se u Most Gromova zadnjih 25 godina nije uložilo praktički ništa, osim javne rasvjete koju je Grad postavio. Normalno je da takav odnos kad tad dođe na naplatu!”, rekla je gradonačelnica, dostavljajući i dokument iz veljače 2016.godine u kojem jasno stoji da su Hrvatske ceste, ”zbog hitnosti”, valjda već sanirale Novi most tijekom prošle godine, pisao je sisakportal.hr.

Novi-most-Sisak

Facebook Komentari