Glavašević se ispričao zbog istupa na Otvorenom, Hebrang prihvaća ispriku, ali pod jednim uvjetom

Nakon što je u emisiji Otvoreno izjavio da “Andrija Hebrang ne zna što znači nositi se s gubicima u životu i da on nije izgubio sve poput njega” SDP-ov Bojan Glavašević kazao je da se ispričava Hebrangu, ali i da je Hebrang prema njemu bio nekorektan.

Posebno otac, ali i majka Andrije Hebranga žrtve su promašenog komunističkog režima, a djeca Hebrangovih praktički siročad koju je odgajala očeva sestra. Andrija, Dunja i Branko Hebrang u Jugoslaviji su morali skrivati svoj identitet, bili su nepoželjna djeca tog sustava. Pokojni Andrija Hebrang i doslovna je žrtva jer ga je taj sustav, iako je bio istaknuti komunist, likvidirao, dok je Hebrangova majka bila politička zatvorenica.

“Napao me izvan teme i ad hominem, pozivajući se na snimku kojom se naveliko manipuliralo. Kao dijete koje je u ratu ostalo bez oca, djeda i bake, nikada nisam niti bih ikada ponižavao žrtve rata. Moje su rane svježije nego Hebrangove i od njega je svakako bilo bezobrazno da me optužuje za ismijavanje mrtvih i umirućih boraca”, rekao je Glavašević Večernjem listu.

Hebrang je u Otvorenom rekao Glavaševiću da je na kolegijima Ministarstva branitelja vrijeđao borce HVO-a (aludirajući na snimku na kojoj Glavašević i Predrag Matić posprdno govore o pripadnicima HVO-a). Jučer je Hebrang rekao da prihvaća Glavaševićevu ispriku, ali pod uvjetom da zajedno popiju kavu i da Glavaševićevu sve ispriča o “tim vremenima” o kojima “Glavašević očito ne zna”.

Facebook Komentari