2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Glavašević se ispričao zbog istupa na Otvorenom, Hebrang prihvaća ispriku, ali pod...

Glavašević se ispričao zbog istupa na Otvorenom, Hebrang prihvaća ispriku, ali pod jednim uvjetom

Nakon što je u emisiji Otvoreno izjavio da “Andrija Hebrang ne zna što znači nositi se s gubicima u životu i da on nije izgubio sve poput njega” SDP-ov Bojan Glavašević kazao je da se ispričava Hebrangu, ali i da je Hebrang prema njemu bio nekorektan.

Posebno otac, ali i majka Andrije Hebranga žrtve su promašenog komunističkog režima, a djeca Hebrangovih praktički siročad koju je odgajala očeva sestra. Andrija, Dunja i Branko Hebrang u Jugoslaviji su morali skrivati svoj identitet, bili su nepoželjna djeca tog sustava. Pokojni Andrija Hebrang i doslovna je žrtva jer ga je taj sustav, iako je bio istaknuti komunist, likvidirao, dok je Hebrangova majka bila politička zatvorenica.

“Napao me izvan teme i ad hominem, pozivajući se na snimku kojom se naveliko manipuliralo. Kao dijete koje je u ratu ostalo bez oca, djeda i bake, nikada nisam niti bih ikada ponižavao žrtve rata. Moje su rane svježije nego Hebrangove i od njega je svakako bilo bezobrazno da me optužuje za ismijavanje mrtvih i umirućih boraca”, rekao je Glavašević Večernjem listu.

Hebrang je u Otvorenom rekao Glavaševiću da je na kolegijima Ministarstva branitelja vrijeđao borce HVO-a (aludirajući na snimku na kojoj Glavašević i Predrag Matić posprdno govore o pripadnicima HVO-a). Jučer je Hebrang rekao da prihvaća Glavaševićevu ispriku, ali pod uvjetom da zajedno popiju kavu i da Glavaševićevu sve ispriča o “tim vremenima” o kojima “Glavašević očito ne zna”.

Najnovije

Još iz rubrike