Puljak odbila Josipovića i Bernardića: Zastupamo neke druge ekonomske modele

Gostujući u Novom danu na N1 čelnica stranke Pametno Marijana Puljak komentirala je inicijativu Davora Bernardića i Ive Josipovića ‘o okupljanju ljevice’.

“Ako misle da imaju zajedničke ciljeve, teme i političke modele, neka razgovaraju. Pozdravljam te razgovore. S naše strane, možda dijelimo neke civilizacijske vrijednosti poput ljudskih prava, no mi zastupamo neke druge ekonomske modele koji govore o slobodi tržišta i slobodi poduzetništva, neke modernije ekonomske modele. Zašto se mi bavimo politikom? Jer smo i ustali protiv nekih političkih modela koje je zadnjih 25 godina zastupao i SDP – a to su klijentelizam i politička trgovina”.

“Na iduće lokalne izborima stranka Pametno izlazi samostalno upravo zbog toga što ne zastupamo političke modele koji su SDP i doveli u situaciju u kojoj jesu danas. Pokazujemo da politika može i mora biti drugačija, u interesu zajednice. Ne u osobnu korist, nego u interesu društva. Pametno je predvodnik takve politike”, kazala je kandidatkinja za gradonačelnicu Splita.

Facebook Komentari