Osnovana GO Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske – Potpora Milanu Bandiću

Piše: Dražen Prša

U maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog danas je održana osnivačka skupština Gradske organizacije SMSH (Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske) kojoj su uz brojne uzvanike nazočili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Predrag Matić, saborski zastupnik Kažimir Varda te brojni simpatizeri…

Pozdravnim govorima obratili su Milan Bandić, Predrag Matić i Kažimir Varda te iskazali želju i svoja opredjeljenja da će aktivno sudjelovati u potpomaganju novo osnovane stranke.

strankameđugeneracijske solidarnosti hrvatske

Izabrana su radna tijela, poslovnik o radu.

Za Hrvatsku danas novoizabrana predsjednica HMSH Biserka Budigam kazala je:

„Donijeli smo odluku za lokalne izbore, temeljem koje ćemo surađivati odnosno podršku dati gospodinu Milanu Bandiću, surađivat ćemo aktivno s njegovom strankom, zato što je njegova stranka rada i solidarnosti a naša je malo proširena, međugeneracijske solidarnosti i mislim da ćemo najlakše surađivati s takvom bliskom strankom čija je ideologija zapravo zaštita prava, solidarnost onih koji su u boljem položaju s onima koji su potrebi. To je u stvari i osnovna misija naše stranke, mi nismo ideološka stranka, bit ćemo interesna stranaka u zaštiti prava i poboljšanja uvjeta života naših ranjenih skupina“.

Krenuli smo na organiziranje stranke iz Grada Zagreba, jer je Zagreb socijalno najosjetljiviji, što ima najviše prava i socijalnih usluga koje pruža svojim potrebitima. Mislili smo da je to normalno i da probamo proširiti na cijelu Hrvatsku, korištenje, odnosno pružanje tih prava i potrebe.

„Mi jesmo politička stranka jer se svi bavimo jedno određeno vrijeme volonterskim radom, no međutim vidjeli smo da je volontiranje zapravo bez pratnje političke odluke i pratnje političkih ispunjavanja obećanja nemoguće, zbog toga smo osnovali političku stranku preko koje mislimo da ćemo ojačati najviše svoje potrebe osoba koje su najranjivije.
Ovo je mislim dobar put i da će nas prihvatiti sve udruge koje imaju potrebu zaštititi svoje članove, kazala je Biserka Budigam predsjednica Gradske organizacije Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske.

strankameđugeneracijske solidarnosti hrvatske1

SMSH svoj program temelji na platformi okupljanja osoba starije životne dobi, umirovljenika, osoba s invaliditetom i drugih ranjivih skupina, i to na načelima uzajamnosti, ravnopravnosti, solidarnosi i plularizma, moglo se između ostalog čuti u iznošenju smjernica budućeg rada novoosnovane GO SMSH.

Facebook Komentari