Održana redovita sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, na njoj i planovi, te strategija MORH-a

Održana je redovita sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost koju su zajedno sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Na sjednici su članovi Vijeća izvješteni o aktualnom stanju sigurnosti u okruženju te predviđanjima razvoja situacije. Vijeće je usvojilo Smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2017. godinu, u okviru čega su razmotreni ključni prioriteti u radu sigurnosno-obavještajnih agencija u narednom razdoblju.

Podržane su i dosadašnje aktivnosti na izradi nove Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti koje je prezentirao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Pri tome je naglašeno da se radi na stvaranju temelja za sustavno i dugoročno djelovanje svih nadležnih državnih tijela Republike Hrvatske s ciljem osiguranja zadovoljavajućeg stanja sigurnosti kroz oživotvorenje modernog, proaktivnog i učinkovitog sustava domovinske sigurnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade RH.

Dražen Prša

Facebook Komentari