Ekonomski strateg HSLS-a izišao nakon 20 godina iz te stranke i pridružio se HNS-ovoj Mrak-Taritaš

Josip Budimir, ekonomski strateg HSLS-a izišao je nakon 20 godina iz te stranke i pridružio se HNS-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba Anki Mrak Taritaš.

Budimir neće ući u HNS, ali će raditi gospodarski program za Anku Mrak Taritaš koja je u kampanji za gradonačelnicu Zagreba.

On je slovio kao jednog od glavnih ekonomskih stratega Domoljubne koalicije, u kojoj je bio HSLS, te je spominjan kao mogući ministar gospodarstva u Vladi Tihomira Oreškovića, ali je to mjesto u teškim pregovorima pripalo MOST-u, koji je tamo instalirao Tomislava Panenića.

Zanimljivo je i kako je Budimir završio u HSLS-u, naime u Đakovu, gdje je proveo mladost prije studija ekonomije u Osijeku, HNS u koaliciji s HSLS-om pobijedio je HDZ na izborima u gradu 1997. godine.

“Onda su HNS-ovci, mrtvi-hladni, pretrčali HDZ-u i formirali vlast. HSLS, čiji još onda nisam bio član, ali sam im bio blizak zbog niza prijatelja koji su bili u stranci, ostao izigran”, prepričao je Budimir medijima prije par godina, a sada se ponovno vraća HNS-u.

Uskoro opširnije…..

Facebook Komentari