Državni tajnici Milas i Mažar u posjetu Bugojnu i Gornjem Vakufu- Uskoplju

Piše: Dražen Prša

Danas će Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nikola Mažar, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje boraviti u posjeti Bosni i Hercegovini gdje će posjetiti općine Bugojno i Gornji Vakuf- Uskoplje.

Tijekom posjeta susret će se i održati niz sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti i predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine.

U Bugojnu će se sastati s načelnikom općine i općinskim vijećnicima iz reda hrvatskog naroda.

Tijekom posjeta općini Gornji Vakuf – Vakuf sastat će se s načelnikom općine i općinskim vijećnicima iz reda hrvatskog naroda te posjetiti OŠ Uskoplje, čiji rad i obnovu pomaže Vlada Republike Hrvatske.

Nakon toga će posjetiti selo Bistrica, u općini Gornji Vakuf-Uskoplje – jedno od većih povratničkih mjesta u ovom dijelu Bosne i Hercegovini čiju je obnovu i revitalizaciju također pomagala Vlada Republike Hrvatske.

Državni tajnici Milas i Mažar posjetit će i Skopaljsku Gračanicu gdje će, između ostalog nazočiti misnom slavlju kojeg će predvoditi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto povodom 106.obljetnice osnutka župe Srce Marijina u Skopaljskoj Gračanici.

Facebook Komentari