Obama podržao prosvjede protiv Trumpa, izrazio ‘suštinsko protivljenje diskriminaciji’

U ponedjeljak se o zabrani ulaska u SAD za građane sedam zemalja s pretežnim muslimanskim stanobvništvom, prvi put od napuštanja dužnosti predsjednika, putem priopćenja oglasio i donedavni američki predsjednik Barack Obama.

Podržao je prosvjede koji su protiv Trumpova ukaza organizirani diljem Amerike navodeći kako se demonstranti bore za američke vrijednosti koje su dovedene u pitanje.

“Predsjednik je dirnut interesom građana u zajednicama diljem zemlje. U svojim službenim izjavama dok je bio na dužnosti, predsjednik je uvijek isticao važnost uloge građana te je navodio kako svi Amerikanci imaju odgovornost biti čuvari naše demokracije, ne samo u izborno vrijeme, nego svakodnevno”, stoji u priopćenju koje potpisuje Obamin glasnogovornik Kevin Lewis.

“Građani koji koriste svoje ustavno pravo na mirno okupljanje, organiziranje i dizanje glasa prema svojim izabranim predstavnicima rade upravo ono što se od njih očekuje kada su američke vrijednosti dovedene u pitanje”, navodi se u priopćenju.

“Predsjednik se suštinski protivi s diskriminacijom pojedinaca na temelju njihove vjere ili pripadnosti određenoj religijskoj zajednici”, zaključuje se u Obaminom priopćenju koje se ovom posljednjom rečenicom neizravno referiralo na Trumpovu uredbu.

Facebook Komentari