Matošević: Davno sam rekao da Babić ne spada u kategoriju trenera koji može voditi ovakvu reprezentaciju

Uoči sutrašnjeg Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog savez gost RTL-a Danas bio je član hrvatske reprezentacije koji je sudjelovao u dva najveća hrvatska uspjeha: osvajanju olimpijskog zlata u Atlanti ’96. i Ateni 2004. Bio je i član stožera na OI u Riju, trener vratara koji je pod čudnim okolnostima smijenjen s funkcije, Valter Matošević.

Idemo na početku riješiti stvar, da situacija bude čista – zašto vas je izbornik bez najave otpustio iz stožera uoči Svjetskog prvenstva?

“Ja to ni danas ne znam niti imam obrazloženje. Nemam pojma”.

Kakvi su odnosi unutar stožera reprezentacije, postoje li dublji problemi?

“Mislim da ne, da oni odlično funkcioniraju. Ne mogu to znati s obzirom da nisam bio u Francuskoj”.

Kakva je uloga Ivana Balića?

“Ivano je veliko ime, zadužio je hrvatski sport. On mora biti u rukometu. Što se njega tiče, tu nema nikakvih zamjerki. Dok smo surađivali, njegova je uloga bila pozitivna, a vjerujem da je i sada”.

Tko je glavni krivac za raspad sistema u zadnjih 20 minuta utakmice i gubitak bronce?

“Prije svega, ovo je veliki uspjeh. Biti četvrti na svijetu je velika stvar. S druge strane, dođe do razočaranja jer smo imali medalju na dohvat ruke, a nismo znali to iskoristiti. Puno se priča o tom penalu, no nije tu penal bio problem. Jer mi smo vodili 22-20 minutu prije kraja. To smo izgubili. Vodili smo osam razlike protiv Slovenije. I to smo izgubili. Tu velika odgovornost pripada i izborniku”.

Treba li on otići?

“Davno prije sam rekao da Babić po mom mišljenju ne spada u tu kategoriju trenera koji može voditi jednu tako renomiranu reprezentaciju. On još uvijek nije dorastao tome”.

Tko bi trebao biti nasljednik? Što mislite o dvojcu Červar-Goluža?

“To su iskusni treneri. Obojica su donijela puno medalja hrvatskom rukometu. Upravni odbor će odlučiti tko će preuzeti tu veliku obvezu s obzirom da nas početkom iduće godine očekuje Euro u Hrvatskoj”.

Facebook Komentari