Sabor RH: Pernaru nije onemogućen ulazak u zgradu, višekratno je ulazio i izlazio, evo što je s učenicima

Izvor: Dražen Prša

Piše: Dražen Prša

Vezano za objave nekih medija kako je zastupniku Ivanu Pernaru u nedjelju, 29.1.2017. prilikom okupljanja skupine srednjoškolaca na njegov poziv objavljen na njegovom facebook profilu onemogućen ulaz u zgradu Hrvatskoga sabora, a radi istinitosti izvještavanja javnosti, iz službe za medije Hrvatskog sabora priopćenje za javnost poslala je Marina Buntić Juričić, koje prenosimo u cijelosti.

Zastupniku Ivanu Pernaru nije onemogućen ulazak u zgradu Hrvatskoga sabora, štoviše zastupnik Pernar višekratno je tijekom nedjeljnog poslijepodneva ulazio i izlazio iz zgrade.

Ulaz okupljenim srednjoškolcima, pak, nije omogućen iz nekoliko razloga:

Posjete skupina građana, osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata i stranih državljana potrebno je unaprijed najaviti nadležnoj Službi za građane, koja je zadužena za koordinaciju termina dolaska, organizacije razgledavanja zgrade Sabora uz stručno vodstvo, praćenja rada plenarne sjednice s posjetiteljske galerije u Sabornici i sl.

Posjeti se organiziraju isključivo radnim danom, izuzev u slučajevima najavljenog Dana otvorenih vrata Hrvatskoga sabora kada se organizira tijekom vikenda.

Posjeti skupina (malodobnih) učenika organiziraju se isključivo u koordinaciji sa školama koje ti učenici pohađaju i u pratnji ovlaštenih djelatnika škole koji unaprijed dostavljaju popise imena i prezimena učenika te imena i prezimena nastavnika (uz navod o broju osobne iskaznice ili neke druge legitimacijske isprave).

Hrvatski sabor dugi niz godina aktivno organizira posjete građana Saboru, a po pitanju svojih edukativnih programa surađuje s Agencijom za odgoj i obrazovanje te nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Posljednjih godina Sabor bilježi rastući interes građana za posjet i razgledavanje Sabora, što nas iznimno veseli, no potrebno je pritom ukazati na Pravilnik o javnosti rada Hrvatskoga sabora koji definira uvjete posjeta skupina građana te na informacije dostupne svim građanima na službenoj internetskoj stranici sabor.hr pod rubrikom Građani.

VIDEO Nedjeljom bez Ace: Pernara nisu pustili u Sabor s učenicima, pa je emisiju emitirao s Markova trga

Facebook Komentari