Bulj: Nedopustivo je da saborski zastupnici hodaju u Beograd, u Banja Luku sa četnicima i to vrijeđa ljude čije su obitelji izgubili sinove, očeve…

Piše: Dražen Prša

U otvorenom razgovoru za Hrvatsku danas saborski zastupnik Miro Bulj istaknuo je svoja razmišljanja vezana za trenutačne političke prilike u zemlji, o hrvatskim braniteljima ali i o svemu onom što se događalo tijekom Domovinskog rata.

Kazao je da su hrvatski branitelji dali svoje živote za ovu zemlju kao i brojni kroz povijest, tako i za obilježja hrvatske, za zastavu, himnu i grb a ponižavanje, poglavito u Saboru ne dizanje na himnu je loša i podcjenjivačka poruka prema onima koji su dali svoje živote ali i prema njihovim obiteljima.

„Nedopustivo je da saborski zastupnici hodaju u Beograd, u Banja Luku sa četnicima što vrijeđa poglavito ljude čije su obitelji izgubili sinove, očeve … koji su poginuli i dali svoje živote u temelje ove države. Hrvatski se vojnik ne smije na takav način podcjenjivati“ – kazao je Bulj te dodao:

„Situacija između Hrvatske i Srbije je u napetim odnosima, i to prvenstveno zahvaljujući srpskim čelnicima koji potenciraju politiku Slobodana Miloševića i to još na morbidniji način, prema RH a tako i prema drugim susjednim državama, što nije dobro, nešto što je na tragu veliko srpske četničke politike.

Moramo te ljude koji vode Srbiju shvatiti ozbiljno iz tog razloga što su oni bili agresori, četnici, Šešeljovi suradnici, agresori i njihove riječi treba shvatiti s velikom dozom opreza, ozbiljno, jer su to prijetnje prema sigurnosti Hrvatske a i cijelog našeg područja, mora se shvatiti da je to u stvari i poruka, ali mi im poručujemo e nećete što mislite, zaštitit ćemo svoje interese i spriječiti vas u tim namjerama. Moramo ih spriječiti ulaskom u EU, jer ako se nastavi ovakvim načinom neće biti dobro.

Trebamo preko naše diplomacije odmah ih blokirati da ne bi došlo prvi put u povijesti do slučaja da agresor ima mogućnost suditi hrvatske branitelje, što je presedan“ – kazao je Bulj.

Želim ovom prigodom kazati da građani RH na izborima su birali svoje zastupnike, i Sabor je u biti preslika onoga što biramo, kad je riječ o meni, iznimna mi je čast ali i odgovornost što mogu zastupati ljude, ne samo partikularne, stranačke interese, ja ću se uvijek boriti za ono što sam obećao svojim biračima.

U Saboru se treba poštivati dijalog, kako kod predsjedavajućih tako i ostalih, demokratska sučeljavanja su normalna u jednom debatnom razgovoru ali to ne smije dovesti do produkta nemilih scena.

Za kraj ću se vratiti na hrvatske branitelje, koji žele istinu o Domovinskom ratu, i vrijeme je da se napokon donese zakon, koji će zaštititi sva njihova prava, oni moraju biti ponosni na ono što su napravili u Domovinskom ratu, no kako smo političarima predali u ruke hrvatsku državu i ti političari trebaju snositi odgovornosti za što su izdavali nacionalne interese, jer su lagali o istini o Domovinskom ratu, i dok su locirali, uhićivali, transferirali naše najistaknutije sinove, to je jedno a drugo je što su raspisivali tjeralice i nagrade izdajnicima da izdaju gdje su naši generali, kazao je za Hrvatsku danas Miro Bulj.

Share This Article