Najnovije

Bernardić: Treba li razgovarati s licem s tjeralice? Ne, ali ova Vlada ne želi ni s kim razgovarati – ni sami sa sobom

Premijer Andrej Plenković potvrdio je da je razgovarao o Ini s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i da će o tome informirati javnost kada dođe vrijeme. Razgovor premijera s Orbanom komentirao je u Koprivnici, na izbornoj konvenciji stranke Korpivničko-križevačke županije, predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Treba li razgovarati s licem s tjeralice? Ne, ali ova Vlada ne želi ni s kim razgovarati – ni sami sa sobom. Imaju različito mišljenje i u Mostu i u samom HDZ-u što znači rješavanje pitanja Ine. Mi smo poslali interpelaciju u Sabor jer smo nudili ruku razgovora HDZ-u i Plenkoviću. To nisu prihvatili i sada ćemo razgovarati u Saboru”, poručio je Bernardić, prenosi HRT.

Također je kazao kako je potpuno koncentriran na konsolidaciju stranke na državnoj razini, okupljanje ljevice i pripremu za lokalne izbore u svim sredinama. “Plan restrukturiranja jučer je napravljen i idemo potpuno spremni u lokalne izbore”, rekao je Bernardić, a na pitanje kako će financirati lokalne izbore budući da je SDP podosta zadužena stranka, odgovorio je – iz stranačke blagajne.

Rekao je i kako će ovih dana zagrebačka organizacija razgovarati sa svim potencijalnim koalicijskim partnerima. “Donijet ćemo najbolju odluku u interesu Zagreba, a onda i SDP-a. Otvoreni smo za suradnju s HNS-om i s drugim partnerima. Budite bez brige, u Zagrebu će se dogoditi promjene”, istaknuo je.

Facebook Komentari