Zajednica utemeljitelja HDZ-a: Detuđmanizacija je bila lustracija HDZ-a dok su na vlasti bili neokomunisti

Detuđmanizacija je bila lustracija HDZ-a dok su na vlasti bili neokomunisti, kazao je, među ostalim, trenutni predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Milan Kovač. Pohvalio se zatim organiziranjem više putovanja u Bleiburg.

“Tu je član počasnog bleiburškog voda Vice Vukojević, koji može posvjedočiti da smo organizirali autobuse, znate koliko puta sam vas nazvao – koliko autobusa, koliko ljudi i, hvala Bogu, ti hodočasnici su svake godine dolazili kući”, kazao je Kovač.

“Preko 60.000 hrvatskog naroda iz Domovine i BIH, drugih krajeva”, bilo je u Bleiburgu na taj način, a austrijska policija je “rekla da nikada nije tako veliki skup prošao dostojanstvenije”.

“Mene je počasni bleiburški vod izabrao za počasnog člana”, kazao je i zaradio pljesak.

“Zajednica utemeljitelja se aktivno uključila i prikupljala financijska sredstva za predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović. Skupljeno je preko 5,4 milijuna kuna”, kazao je dodajući da su prikupljali i novac za parlamentarne izbore. Sve u režiji Zajednice utemeljitelja, dodaje.

“Uzdam se u dragog Boga da ćemo nastaviti u iduće četiri godine”, kazao je Kovač u svom predizbornom govoru.

U Hotelu Panorama, na Trgu Krešimira Ćosića održava se Izborna konvencija Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“. On ima protukandidata – Maria Kapulicu, koji je devedesetih bio u Mladeži HDZ-a.

Pobjednik automatizmom postaje i dio Predsjedništva HDZ-a, pa je pitanje hoće li Andrej Plenković imati još jednog svog čovjeka u Predsjedništvu.

Facebook Komentari