Svečano otvoren Twinning light projekt CRO NPOSCOC za borbu protiv korupcije

Piše: Dražen Prša

Twinning light projekt „Jačanje administrativnih i operativnih kapaciteta Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta“, zajednički provode Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ministarstva unutarnjih poslova RH (PNUSKOK) i Litvanski ured kriminalističke policije (LKPB), uz potporu Predstavništva Europske komisije u RH i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU).

Vrijednost projekta je 222.222,00 EUR, a tijekom narednih 8 mjeseci provest će se analiza pravnog okruženja, stanja internih, administrativnih i operativnih procedura na nacionalnoj i lokalnoj razini kao, i analiza stanja internih evidencija kojima se koriste policijski službenici PNUSKOK-a.

Nadalje će se, kroz studijska putovanja i obuku multiplikatora te izradu priručnika za buduću obuku policijskih službenika, osigurati prenošenje stečenih znanja.

U uvodnom obraćanju zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec naglasio je da je Ministarstvo unutarnjih poslova beskompromisno opredijeljeno za borbu protiv korupcije na svim razina, a svako dodatno jačanje administrativnim i operativnih kapaciteta ocijenio je kao korak naprijed konačnom cilju. Svima uključenima zaželio je uspješan rad.

Prezentacije voditelja projekata, Svjetlane Harambašić s hrvatske strane i Andžejusa Roginskisa s litvanske strane, pružile su sveobuhvatne informacije o provedbi projekta te su predstavljeni, ranije navedeni, očekivani rezultati provedbe ovog projekta.

Litvanski voditelj projekta Andžejus Roginskis predstavio je ukratko ustroj litvanske policije i Upravu kriminalističke policije koju predstavlja, te naglasio kako u ovakvim suradnjama svi profitiraju i to posebice u smislu prenošenja iskustva.

Svečanom otvaranju odazvali su se predstavnici Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Državnog odvjetništva, Ministarstva financije – Carinske uprave te mnogobrojni policijski službenici Ravnateljstva policije, priopćeno je iz MUP-a RH.

Facebook Komentari