Strenja Linić nije ušla ni u Predsjedništvo, ni u Glavni odbor stranke, nije baš omiljena među mostovcima

Za potpredsjednike MOST-a izabrani su Miroslav Šimić i Robert Podolnjak, a nisu uspjeli ući u predsjedništvo Ines Strenja Linić i Branimir Karačić, javlja Jutarnji.

Strenja Linić nije uspjela proći ni u Glavni odbor stranke, što znači da nije baš omiljena među mostovcima. Za političkog tajnika izabran je Nikola Grmoja, dok je Vitomir Šimić dobio 80-ak glasova.

– Borit ću se protiv korupcije, kriminala i tražit ću pomoć jer nismo sami. Svi zajedno ćemo nastaviti borbu za bolju Hrvatsku. Pojavom Mosta Hrvatska je dobila izbor i prestala je biti osuđena na kontinuitet. Bit ćemo demokratični, beskompromisni i javni interes će nam uvijek biti ispred privatnog – poručio je Petrov nakon objave rezultata glasovanja, praćen skandiranjem i pljeskom.

Most je na svom Saboru jednoglasno izglasao i nove dokumente stranke, od kojih je najvažniji Statut. Kako kažu članovi vrha stranke, on je izrađivan gotovo mjesec dana, a svi su imali priliku sudjelovati u tome i davati primjedbe koje su, kažu, uvažavane. Zato, vjeruju, i nije bilo nikakve rasprave na Saboru. Naime, nitko se nije javio za riječ, svi su dokumenti usvojeni jednoglasno, pa nije neobično da je jedan od članova Mosta komentirao kako ovaj skup podsjeća na sjednice Komunističke partije i da se sve usvaja aklamacijom bez kritika. Možda je i činjenica što su mediji bili prisutni u dvorani kina Cinestar utjecala na to da se nitko nije htio javiti za riječ.

– Zašto su pozvali medije? Kako ćemo sad išta kritizirati? – potiho su komentirali neki nezadovoljni članovi.

Novi – stari predsjednik Božo Petrov: Čast mi je znati da su za mene glasovali neki s kojima sam se vidio jednom ili dva puta u životu

Facebook Komentari