Novi – stari predsjednik Božo Petrov: Čast mi je znati da su za mene glasovali neki s kojima sam se vidio jednom ili dva puta u životu

U subotu je održan Izborni sabor Mosta nezavisnih lista, na kojoj je za predsjednika Mosta izabran Božo Petrov.

Prvi put nakon osnivanja kao političke platforme i nakon što su dva puta izašli na nacionalne izbore i došli na vlast, Most nezavisnih lista danas u Zagrebu, u kino dvorani Branimir Centra ima svoje unutarstranačke izbore i postaje politička stranka. Glasanjem elektroničkim putem, članovi Mosta biraju predsjednika i dva potpredsjednika, političkog tajnika, četiri člana Predsjedništva te devet članova Glavnog odbora.

Ukupno se kandidiralo 37 ljudi. Za Nadzorni odbor kandidiralo ih se 10, a bira se pet članova. Za Glavni odbor kandidiralo ih se 19 od kojih se bira devet članova. Za mjesto političkog tajnika kandidiralo ih se dvoje, a za dva potpredsjednika stranke kandidiralo ih se četvero. Aktualni predsjednik dobio je i protukandidata, a to je Robert Postaj.

Za funkciju potpredsjednika stranke kandidirali su se Robert Podolnjak, Miroslav Šimić, Ines Strenja Linić te Branimir Karačić.

Bira se jedan politički tajnik, a na tu funkciju kandidirali su se Nikola Grmoja i Vitomir Šimić.

Nakon što su se svi kandidati ukratko predstavili, a Božo Petrov i Robert Postaj predstavili i svoje programe, 285 prisutnih članova Mosta i nezavisnih članova glasalo je na 14 računala za svoje kandidate.

Članstvu se nakon proglašenja rezultata za predsjednika obratio Božo Petrov: “Čast mi je znati da su za mene glasovali neki s kojima sam se vidio jednom ili dva puta u životu. To znači da vjerujete u Most. Obećajem da ću se boriti protiv svega onoga što gledamo već 20 godina – nepravdu i korupciju. Bit ćemo beskompromisni’, kazao je Božo Petrov.

‘Imali smo i propusta, ali vjerujte, nisu bili namjerni’, iskren je bio Petrov. Pozvao je mlade da se uključe u politiku, ‘nije bitno kome će se priključiti, jer je došlo njihovo vrijeme i s njihovim će se uključenjem ubrzati procesi koji će Hrvatsku učiniti boljom zemljom’, kaže Petrov.

Facebook Komentari