13.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Aleksić: Vlast u godinu dana nije napravila ništa po pitanju fiksnih marži...

Aleksić: Vlast u godinu dana nije napravila ništa po pitanju fiksnih marži i RBA zadruga, evo kako ćemo dalje

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić osvrnuo se na posljednjih godinu dana i činjenicu da se ništa nije dogodilo sa predloženim zakonima za marže i RBA zadruge.

Eto, točno prije godinu dana tadašnjem i sadašnjem ministru Mariću objasnio sam baš sve o nezakonitim maržama, bio je prisutan i tadašnji odnosno sadašnji ministar Šprlje. I što se dogodilo u međuvremenu, baš ništa, ali upravo zbog toga ništa ja sam danas u Saboru i nastojim ništa pretvoriti u nešto – i polako radim na tome.

Ponavljam, ako do lokalnih izbora zakoni za marže i RBA zadruge ne budu od strane vlasti stavljene na dnevni red, bilo u Ministarstvu financija, bilo direktno u Saboru, onda ću staviti oba zakona na dnevni red uz podršku onih zastupnica i zastupnika koji će na to biti spremni.

Ove godine će svi zastupnici i zastupnice pokazati svoje pravo lice, jer onaj tko se protivi propisivanju početnih fiksnih kamatnih marži u kreditima u kojima te marže nisu ugovorene, svatko takav ne radi za narod, i svatko takav pokazat će da je javno obećanje njegove stranke bila obična farsa. Svi će se razotkriti, bilo u pozitivnom, bilo u negativnom kontekstu!, napisao je Aleksić na svom fb-u.

Najnovije

Još iz rubrike