Zagrebački sud poslao je izravno u Mađarsku europski uhidbeni nalog za Zsolta Tamasa Hernadija

Zagrebački sud poslao je izravno u Mađarsku europski uhidbeni nalog za Zsolta Tamasa Hernadija.

Postupajući po zahtjevu predsjednika vijeća u predmetu poslovnog broja K-US-29/15, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, Kv-Eun, nakon što je utvrdilo postupanje nadležnih tijela MUP-a RH, odlučilo je da će, na temelju odredbe članka 9. stavak 1. Okvirne odluke broj 200/584/PUP od 13. lipnja 2002. o europskom uhidbenom nalogu i postupcima predaje između država članica, te članka 7. stavak 2. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, europski uhidbeni nalog protiv tražene osobe Zsolta Tamasa Hernadija, izdan 15. prosinca 2015., a po kojem do sada nije postupljeno, poslati izravno nadležnom pravosudnom tijelu države izvršenja Mađarske.

23.01.2017. – Sud Europske unije – prethodno pitanje

Povodom odlučivanja o postavljanju prethodnog pitanja Sudu Europske unije u predmetu izdavanja Europskog uhidbenog naloga protiv tražene osobe Zsolta Tamasa Hernadija, Vijeće za EUN Županijskog suda u Zagrebu, ustvrdilo je da ranije izdani Europski uhidbeni nalog od dana 15. prosinca 2015. nije pušten u daljnju proceduru, a Županijski sud u Zagrebu je o tome izviješten od MUP-a RH, Odjela S.i.Re.Ne, tek u siječnju 2017.

S obzirom na utvrđeno, slanje prethodnog pitanja Sudu Europske unije se za sada ukazuje preuranjeno.

Nakon što Vijeće za EUN Županijskog suda u Zagrebu poduzme sve potrebne pravne radnje bit će odlučeno o daljnjem postupanju u svezi postavljanja navedenog prethodnog pitanja, kaže Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu sudac Ivan Turudić, univ.spec.crim.

Share This Article