Vodice dobivaju zatvorenu lagunu s 10 stupnjeva toplijim morem, sezona će se tako produžiti

Plaža Male Vruje je tako koncipirana da zatvorena laguna i bazen stvaraju temperaturu vode veću i do 10 stupnjeva od okolne čime se omogućava produženje kupališne sezone

Nakon provedenog javnog natječaja, Grad Vodice je sklopio ugovor s tvrtkom Sarađen d.o.o. iz Stankovaca o izvođenju radova na drugoj fazi uređenja gradske plaže Male Vruje vrijedan gotovo devet milijuna kuna.

Planirano je da radovi traju četiri mjeseca, pa bi tako Vodice turističku sezonu trebale dočekati spremne s još jednom uređenom gradskom plažom.

Plaža je tako koncipirana da zatvorena laguna i bazen stvaraju temperaturu vode veću i do 10 stupnjeva od okolne čime se omogućava produženje kupališne sezone prije i nakon pune turističke sezone. Osim dnevnih tipično plažnih sadržaja, pri uređenju se mislilo i na život obalnog prostora u večernjim satima pa su Male Vruje zamišljene kao plaža polivalentnog karaktera budući da prostor noću može poslužiti kao pozornica ili galerija i nuditi raznovrsne kulturno-umjetničke sadržaje, piše Lokalni.hr.

Facebook Komentari